Студенти створили куртку з електронним підігрівом, яка зберігає тепло при мінус 70

event 14:42 Четвер 14 Січня 2021 ПОДІЇ

Студенти Санкт-петербурзького національного дослідницького університету інформаційних технологій, механіки й оптики створили одяг із підігрівом. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Разом із компанією Red Fox студенти створили куртку з електронним підігрівом, яка зберігає тепло протягом шести годин навіть за вкрай низьких температур — до мінус 70°.

Коментар:Технологія заснована на нанесенні на текстиль спеціальної пасти з функціональних полімерів — дрібнодисперсного графіту та вуглецевих нанотрубок. Як відзначають студенти, “впровадити” електроніку в тканини у них вийшло в межах роботи над своїм стартапом WARMR, який вони збираються захищати як диплом у кінці навчання в магістратурі“, — йдеться у повідомленні.

Відзначається, що вже запущене спільне виробництво одягу з функцією керованого електронного підігріву. 

Коментар: Ми почали саме з курток, тому що це одна з найнеобхідніших речей для мешканців і дослідників Арктичного регіону, а також поціновувачів екстремального спорту. Більше не доведеться надягати під верхній одяг 10 светрів. Куртка буде працювати від стандартного Power Bank, який забезпечить безперервну генерацію тепла до шести годин без підзарядки. Її можна прати, не боячись зіпсувати“, — наводяться у повідомленні слова магістранта факультету технологічного менеджменту та інновацій Університету Олаві Сійккі.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: У Держстаті розповіли, як змінилася вартість оренди житла в Україні за 2020 рік

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward