НОВИНИ

Степанов розповів, за яких умов Україна може повернутися до жорсткого карантину

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна повернеться до жорсткого карантину, якщо у всіх без винятку регіонах буде стрімко зростати рівень захворюваності на COVID-19 і заповненість ліжок для цих хворих перевищуватиме 75%.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це він заявив в коментарі журналістам під Верховною Радою. 

Коментар: “Якщо ми говоримо, щоб уся країна повернулася (до жорсткого карантину – УНІАН), це означає, що у всіх без виключень містах, областях у нас відбувається стрімке зростання (кількості хворих на COVID-19 – УНІАН), заповнюються ліжка (визначені для прийому хворих – УНІАН) понад 75% або кількість нових виявлених хворих перевищує всі показники. Мені здається, що ми в змозі не допустити такої ситуації”, – розповів прем’єр-міністр.

Степанов також наголосив, що запроваджений адаптивний карантин є “ідеальним балансом, коли ми вводимо різні обмеження в залежності від епідеміологічної ситуації у конкретному місті”. 

Він додав, що це рішення є абсолютно об’єктивним і цей той шлях, по якому йдуть усі без виключення цивілізовані країни. 

Степанов також відповів на запитання, чому в Україні навесні, коли кількість випадків COVID-19 становила сотні, був введений жорсткий карантин на національному рівні, а зараз, коли нові випадки щодня – понад 2 тисячі, жорсткі обмеження не запроваджуються.

Коментар: “Якщо ви пам’ятаєте кінець березня – початок квітня, то у нас повністю не була готова медична система до реагування на COVID-19. Лікарі не знали, в який спосіб лікувати, які ліки застосовувати, бо це була зовсім нова хвороба. 

Не були готові лікарні ні з професійної точки зору щодо спеціалістів, так само не були готові щодо забезпечення обладнанням. Дуже важливо було, щоб не почався колапс медичної системи, що ми спостерігали в Іспанії, Італії. Потрібно було підготувати медичну систему і не допустити різкого зростання”, – повідомив він. 

Степанов запевнив, що завдяки вчасно запровадженим карантинним заходам в країні не допустили найтрагічнішого розвитку ситуації, який можна було спостерігати в інших країнах, і це спрацювало. 

Коментар: “Якщо ви подивитесь, як сьогодні ми готові, то це неможливо навіть порівняти”, – наголосив міністр. 

За словами Степанова, в Україні у порівнянні з початком пандемії кількість тестувань зросла майже у 100 разів – було 200 на добу, а зараз понад 20 тис. на добу. 

Коментар: “Ми збільшили кількість апаратів штучної вентиляції легень майже на тисячу у всіх без виключення закладах. Ми навчились лікувати та надавати медичну допомогу хворим на COVID-19, тобто були прийняті наші національні протоколи та наші лікарі знають, як кваліфіковано і швидко надавати медичну допомогу”, – підсумував Степанов.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: “По 3 тисячі хворих щодня”: Шмигаль прогнозує жахливий перебіг COVID-19 в Україні

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Які документи потрібно мати з собою для отримання броні та відстрочки від мобілізації?

Перелік документів для отримання броні та відстрочки від служби в армії. Речник Полтавського обласного ТЦК…

55 хв. ago

Названо знаки Зодіаку, для яких травень стане найвдалішим місяцем

Останній місяць весни принесе багато позитивних змін, але трьом знакам Зодіаку пощастить більше за інших.…

2 години ago

На Черкащині застілля закінчилося жорстоким вбивством

На Черкащині засуджено 30-річного жителя м. Канева за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили…

3 години ago

На Житомирщині чоловік живцем згорів у власній квартирі

Мешканець Житомирщини живцем згорів у власній квартирі. Ймовірно, це сталося через необережність під час куріння.…

4 години ago

рф проведе навчання для відпрацювання використання тактичної ядерної зброї

Міністерство оборони росії анонсувало проведення навчань для відпрацювання застосування нестратегічної (тактичної) ядерної зброї. Повідомляється, що…

5 години ago

Одного вбив, а іншого вдарив ножем: у Миколаєві чоловік влаштував криваву різанину

Опівночі 3 травня мешканець Миколаєва посварився з двома чоловіками. Під час бійки одного з опонентів…

5 години ago