НОВИНИ

Степанов описав алгоритм тестування на COVID людей з села

Якщо у пацієнта є відповідні симптоми, сімейний лікар має викликати мобільну бригаду і вона повинна взяти відповідний зразок та зробити ПЛР-дослідження.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про алгоритм тестування на COVID-19 людей, які проживають у сільській місцевості.

Коментар: До нас надходить багато звернень щодо алгоритму тестування людей, які проживають у селах. Це важливе питання, оскільки серед усього населення України сільських жителів – близько 30%, і не всі мають доступ до якісної медичної допомоги“, – сказав міністр час онлайн-брифінгу.

Коментар: Якщо ви відчули ознаки застуди, нікуди не треба їхати, не треба цього робити, бо ви можете інфікувати оточуючих людей. Пацієнту з ознаками ГРВІ, який мешкає в селі, треба подзвонити своєму сімейному лікарю. Якщо є симптоми тяжкого перебігу ГРВІ, температура тіла вища, ніж 38 °C і є хоча б один з наступних симптомів: кашель, утруднення дихання, біль у грудній клітці, задуха, порушення свідомості, ознаки дихальної недостатності, інші ознаки, які свідчать про критичний стан пацієнта, лікар викликає мобільну бригаду, і вона повинна взяти відповідний зразок та зробити ПЛР-дослідження. Або лікар приймає рішення про виклик екстреної медичної допомоги“, – наголосив Степанов.

За словами Степанова, якщо наявні клінічні ознаки захворювання, відбувається госпіталізація у визначений заклад охорони здоров’я або лікування за місцем перебування пацієнта, залежно від стану перебігу хвороби.

Коментар:Не треба займатися самолікуванням, не треба брати останні кошти та бігти в аптеку і купувати дороговартісні ліки, не треба шукати в інтернеті, які лікувати коронавірусну хворобу. Це справа спеціалістів“, – сказав міністр.

Степанов зауважив, що якщо пацієнти не можуть додзвонитися до свого лікаря, МОЗ запустило роботу всеукраїнського контакт-центру із протидії поширенню коронавірусної хвороби.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Сьогодні вранці 16 вулиць Рівного опинилися без води

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Чому не можна їсти з ножа: народна прикмета

Широко поширена прикмета, що забороняє їсти з ножа, має стародавнє коріння та кілька пояснень, пише…

15 хв. ago

Як видалити жир з пательні: ефективні методи, які допоможуть

Важливо знати, як боротися зі стійким жиром і кіптявою, які накопичуються на пательнях. Ми ділимось…

45 хв. ago

Що можна посадити на грядці після картоплі, а що – ні: пам’ятка для городників

Разом із весняним теплом стартували і роботи на городі. У людей з досвідом уже давно…

1 годину ago

Коли буде Великдень 2024: точна дата та звичаї

Щовесни християни з нетерпінням чекають на Воскресіння Христового — найрадіснішого і найсвітлішого свята в церковному…

2 години ago

Ці три знаки зодіаку зустрінуть свою споріднену душу наступного тижня

Згідно з астрологічними прогнозами, три знаки зодіаку мають всі шанси зустріти свою споріднену душу вже…

2 години ago

В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення

Кабінет міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній…

3 години ago