Степанов описав алгоритм тестування на COVID людей з села

event 11:39 Вівторок 03 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Якщо у пацієнта є відповідні симптоми, сімейний лікар має викликати мобільну бригаду і вона повинна взяти відповідний зразок та зробити ПЛР-дослідження.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про алгоритм тестування на COVID-19 людей, які проживають у сільській місцевості.

Коментар: До нас надходить багато звернень щодо алгоритму тестування людей, які проживають у селах. Це важливе питання, оскільки серед усього населення України сільських жителів – близько 30%, і не всі мають доступ до якісної медичної допомоги“, – сказав міністр час онлайн-брифінгу.

Коментар: Якщо ви відчули ознаки застуди, нікуди не треба їхати, не треба цього робити, бо ви можете інфікувати оточуючих людей. Пацієнту з ознаками ГРВІ, який мешкає в селі, треба подзвонити своєму сімейному лікарю. Якщо є симптоми тяжкого перебігу ГРВІ, температура тіла вища, ніж 38 °C і є хоча б один з наступних симптомів: кашель, утруднення дихання, біль у грудній клітці, задуха, порушення свідомості, ознаки дихальної недостатності, інші ознаки, які свідчать про критичний стан пацієнта, лікар викликає мобільну бригаду, і вона повинна взяти відповідний зразок та зробити ПЛР-дослідження. Або лікар приймає рішення про виклик екстреної медичної допомоги“, – наголосив Степанов.

На Чернігівщині хвора на COVID-19 жінка ходила до стоматолога і торгувала  на ринку

За словами Степанова, якщо наявні клінічні ознаки захворювання, відбувається госпіталізація у визначений заклад охорони здоров’я або лікування за місцем перебування пацієнта, залежно від стану перебігу хвороби.

Коментар:Не треба займатися самолікуванням, не треба брати останні кошти та бігти в аптеку і купувати дороговартісні ліки, не треба шукати в інтернеті, які лікувати коронавірусну хворобу. Це справа спеціалістів“, – сказав міністр.

Степанов зауважив, що якщо пацієнти не можуть додзвонитися до свого лікаря, МОЗ запустило роботу всеукраїнського контакт-центру із протидії поширенню коронавірусної хвороби.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Сьогодні вранці 16 вулиць Рівного опинилися без води

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
21.03.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward