Степанов назвав 3 критерії які визначають, коли можна припинити самоізоляцію

event 10:45 Понеділок 09 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Є три критерії, які визначають, коли можна припинити самоізоляцію, щоб не наражати на небезпеку оточення. Про це розповів міністр охорони Максим Степанов під час брифінгу 9 листопада. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Очільник МОЗ зазначив, що перелічені критерії є рівноцінними, а негативний тест методом полімеразної  ланцюгової реакції (ПЛР) – не обов’язковий. 

При наявності хоча б одного з них, рекомендовано припиняти самоізоляцію та лікування пацієнтів. 

Відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з  10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження

Коментар: “Якщо 1 листопада  у вас з’явилися симптоми коронавірусної хвороби, ви не робили ПЛР-тестування, та перебуваєте вдома на самоізоляції, а потім через 10 днів у вас немає жодного прояву клінічних симптомів, то ще рахуючи від цього часу 3 дні ви можете припиняти самоізоляцію та лікарняний”, – пояснив міністр. 

Відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з  10 дня від дати взяття матеріалу при позитивному результаті COVID-19 методом ПЛР без лабораторного обстеження

Коментар: “1 числа  з’явилися симптоми, у вас взяли мазок , зробили тест – позитивний. Потім аналогічно якщо на 10 день немає симптомів, ще рахуєте 3 три дні.

Не потрібно робити лабораторне обстеження, якщо вже немає проявів симптомів  протягом 3 днів,  рахуючи з 10 дня захворюваності від дати встановлення діагнозу”, – додав Степанов. 

Відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату методом ПЛР.

Коментар: “Повторне тестування методом-ПЛР з метою визначення наявності чи відсутності вірусу в організмі, може проводитися не раніше, ніж через 10 днів після появи симптомів або отримання першого позитивного результату на COVID-19”, – зазначив глава МОЗ,

А також додав, що повторне тестування не є обов’язковим, для припинення самоізоляції та підтвердження, що ви не можете інфікувати будь-яку іншу людину.

Джерело: сайт Українська Правда

Читайте також: Антитіла до коронавірусу знайшли у людей, які перенесли інші хвороби: причини

 

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward