НОВИНИ

Статки мільярдерів зросли на 27% під час пандемії

Статки мільярдерів зросли на 27,5% — до рекордних 10,2 трлн доларів. Це за квітень-липень цього року, тобто на час пандемії. При чому, найбільше заробляли керівники технологічних і промислових підприємств.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

За даними швейцарського банку UBS, попередній рекорд був у кінці 2017 року і становив 8,9 трлн доларів. За кількістю мільярдерів теж встановлено новий рекорд. У порівнянні з 2017 роком, коли їх було 2158 осіб, у 2020 році кількість мільярдерів виросла до 2189 осіб.

Зростання попиту

Серед мільярдерів є промисловці, чиї статки у цьому році виросли на приголомшливі 44% за три місяці. Причиною зростання є соціальна ізоляція, яка пришвидшила цифровий бізнес та надання товарів та послуг дистанційно.

Коментар:Промислово розвинені країни отримали великі вигоди у результаті відновлення цін (після блокування по всьому світу)“, — пише UBS.

Статистика

Найбільше скупчення багатих людей залишається у США. Американські мільярдери мають 3,5 трлн доларів у порівнянні з 1,7 трлн доларів у Китаї.

За даними дослідження, мільярдери в технологічній галузі та галузі охорони здоров’я з великим відривом випереджають інших. Найменше зростання показали фінанси й ринок медіа.

Благодійність

Швейцарський банк UBS заявляє, що багато мільярдерів пожертвували частину свого багатства на допомогу у боротьбі з кризою через пандемію коронавірусу.

Коментар:Наше дослідження показало 209 мільярдерів, які публічно виділили загальну суму, еквівалентну 7,2 млрд доларів за чотири місяці — з березня по червень 2020 року“, — йдеться у звіті

Джерело: сайт Український Капітал

Читайте також: У 2021 році різко подорожчають товари, бензин і комуналка

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Києві чоловік викликав поліцію, бо забув, де припаркувався

У Голосіївському районі Києва поліція прибула на виклик щодо нібито викрадення машини. Проте автівку знайшли…

14 хв. ago

У Рівному затримали чоловіка, який прийшов в церкву та погрожував револьвером священнику

За фактом хуліганства у Рівному розпочато досудове розслідування. Про це повідомили у пресслужбі поліції Рівненщини.…

42 хв. ago

На Хмельниччині чоловік зґвалтував свою неповнолітню доньку

Мешканця Шепетівського району Хмельницькій області судитимуть за зґвалтування власної малолітньої доньки. Зловмиснику загрожує до 15…

42 хв. ago

В Україні різко подорожчала земля: скільки тепер коштує гектар

В Україні відчутно здорожчала земля сільгосппризначення. Так, за підсумками першого кварталу 2024 року (січень-березень), капіталізація…

55 хв. ago

Названо знаки Зодіаку, які стануть набагато щасливішими у травні: хто вони

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, чиє життя налагодиться вже в травні цього року. Це буде…

1 годину ago

За кордон за 2,5 млн грн: на Буковині викрили нову схему для ухилянтів

Правоохоронці перекрили у Чернівецькій області черговий канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон.  Про це повідомляє…

1 годину ago