Стало відомо, коли у Рівненських храмах освячуватимуть воду

event 18:30 Неділя 17 Січня 2021 РІВНЕ

Уже у вівторок, 19 січня православні християни відзначатимуть свято Хрещення господнього, або Богоявлення, яке завершає цикл зимових свят. Коли і які богослужіння відбуватимуться в храмах Рівного розповів клірик Свято-Покровського кафедрального собору, протоієрей Петро Мартинюк.  

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Саме свято Хрещення ще називають Богоявленням на згадку про події, що відбулися під час земного життя Ісуса Христа. Коли під час його хрещення в ріці Йордан явився Бог у Святій Трійці. Цього дня у всіх храмах відбудуться Літургії та великий чин освячення води.

Коментар:Свято Богоявлення починається з надвечір’я напередодні у Хрещенський Святвечір, – уточнив священик. – Звершується великий чин освячення води. Вечірнє богослужіння починається о 16-ій годині. Після цього люди набирають та несуть освячену воду в свої домівки, щоб їх окропити, поділитися нею зі своїми близькими, – розповідає Петро Мартинюк.

У Свято-Покровському кафедральному соборі перша Літургія розпочнеться о 7-ій годині архієрейським чином. Після цього у ківорі, який є на території храму, відбудеться велике освячення води. Згодом почнеться друга Літургія. Всі віряни зможуть взяти освяченої води, щоб підтримувати себе духовно і тілесно та оздоровитися благодаттю Божою. У зв’язку з карантинними обмеженнями ми просимо людей, щоб не було великих скупчень. Під час освячення води можна перебувати на вулиці, поруч із храмом.

Чи буде Хресна хода та освячення води біля Басівкутського озера, поки остаточно не відомо.

Коментар:Ми зараз живемо в особливий час, із певними обмеженнями, тож мусимо з розумінням поставитися до рекомендацій влади. Варто нагадати, що на Богоявлення освячується вся водна природа. Якщо хтось має бажання зануритися у хрещенську воду в день Богоявлення, то може це зробити. Жодних заборон щодо цього церква не дає“, – наголосив отець Петро Мартинюк.

Джерело: сайт 7 Днів

Читайте також: Вісім вулиць Рівного завтра залишаться без світла

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward