НОВИНИ

Стало відомо, як дефіцит солі вплине на виробництво харчової продукції

Дефіцит солі не призупинить виробництво харчової продукції, адже її можна буде замінити різними сумішами спецій чи застосувати інноваційні технологічні підходи. Таку думку в коментарі УНН висловила харчовий технолог Лариса Баль-Прилипко.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Крім того, вона вважає, що виробники заздалегідь потурбувалися про запаси солі.

Коментар:Звичайно, дефіцит солі зараз є, проте не думаю, що підприємства не мають в запасі цього інгредієнту, або інших інгредієнтів, де в суміші міститься сіль. Вона є і консервантом, і смаковим агентом, який в комплексі відповідає за смак готової продукції. У будь-якій харчовій галузі потрібна сіль, починаючи з хліба і закінчуючи виробництвом шоколаду і морозива, де додають карамель із сіллю. Але кожен продукт, який в дефіциті, можна замінити, застосовуючи різні технологічні моменти. Можливо, це буде комбінація різних спецій з різноманітною смаковою гамою. Також технологи можуть знайти рішення, застосовуючи інноваційні підходи“, – зазначила технолог.

Баль-Прилипко додала, що навіть якщо в харчовій промисловості використовувати меншу кількість солі, вона буде в достатній кількості надходити до організму, адже зараз населення вживає її більше норми. Таким чином продукти харчування стануть більш здоровішими.

Коментар: Щодо консервної промисловості, то від дефіциту солі вона не постраждає, адже є таке поняття, як термічна обробка. Тому тут сіль як консервант не настільки важлива. Крім того, існує багато природних консервантів, також різних кислот. Тому ми впораємося із цією ситуацією“, – сказала технолог.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

На Рівненщині провели в останню дорогу захисника Сергія Піскаєва

У Здолбунівській громаді провели в останню дорогу Сергія Піскаєва. Сергій народився 30 жовтня 1986 року. Жив…

4 хв. ago

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак розпустив парламент

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у середу, 22 травня, оголосив про розпуск парламенту країни. Дострокові…

6 хв. ago

Військовий збір хочуть підвищити з 1,5% до 5%, а ПДВ — на 2-3%

Київ, 23 травня 2024 року – Військовий збір хочуть підвищити з 1,5% до 5%, а…

28 хв. ago

У Запоріжжі від сказу померла жінка

З початку року у Запорізькій області з підозрою на захворювання сказом звернулися 600 людей. У…

30 хв. ago

Сьогодні в Україні очікується 30-градусна спека: прогноз погоди у регіонах

У четвер, 23 травня, в Україні збережеться дуже тепла і навіть спекотна погода. Практично по…

47 хв. ago

На Хмельниччині 23-річного хлопця засудили до позбавлення волі за ухилення від мобілізації

У Хмельницькій області засудили 23-річного хлопця, якому тричі вручали повістку, проте він відмовлявся від мобілізації.…

1 годину ago