НОВИНИ

Стало відомо, чому в Рівному терміново взялися за перевірку скульптур в парку

Днями, у запорізькому парку відпочинку, загинула 8-річна дівчинка. На дитину впала дерев’яна скульптура вагою майже 150 кілограмів. Потерпілу з численними переломами та черепно-мозковою травмою доправили до реанімації. Медики майже добу боролись за її життя, проте вранці дівчинка померла.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк відсторонив керівництво парку від виконання обов’язків на час слідства. Відкриті кримінальні провадження за ознаками умисного вбивства з кваліфікацією “нещасний випадок” та службової недбалості, розповів заступник начальника Запорізької поліції Олег Григоров. Більше сотні запоріжців сходились до парку, аби вшанувати пам’ять загиблої дівчинки.

Коментар:” Готуючи парк до цього сезону, ми виявили, що скульптури не дуже добре встановлені і я віддав розпорядження, щоб ці статуї взагалі прибрали. В нас є відео, його зараз забрала поліція, перевіряють всі дані, на відео видно, що цю скульптуру напередодні невідомі 5 чоловіків, які відпочивали в парку, поставили її назад. Батьки дівчинки 8 березня святкували в кафе, яке знаходиться метрів за сто від цього майданчика, а дитина разом з подружкою гралася там. На відео видно, як дівчинка залізла на ведмедя і ця статуя впала.“-розповів директор КП “Центральний парк культури та відпочинку “Дубовий гай” Олег Комаренко.

Нині, люди переймаються аби не повторилася така ж трагедія й у інших парках. Зокрема, у парку Шевченка, що знаходиться в центрі міста є теж деревяні скульптури. Стоять вони там уже не один рік. Чи перевіряють їх на безпечність, розповів начальник виробничого відділу міського об’єднання парків Анатолій Примачук.

Коментар:” Оскільки вони виготовлені з такого міцного дерева, як дуб, вони стоять десятиліттями. Ми слідкуємо, щоб вони не завалилися не дай Бог на кого-небудь, періодично наглядаємо. Це було в районі каскаду фонтанів, теж я звернув увагу, що одна структура дерев’яна, вона хиталася, довелося знести“,- запевняє Пан Анатолій.

Дерев’яних фігур у парку до двадцяти. Найбільше – біля гойдалок неподалік входу з боку вулиці Чорновола. Встановили скульптури у 80-х. Насправді ж фігури – це оброблені пні. Схожі дерев’яні конструкції є не лише в парку Шевченка. Приміром, ще фігури встановлені біля екстриммайданчика на Гідропарку.

Джерело: Суспільне Рівне

Читайте також: У Рівному все таки побудують дитячий садочок на вулиці Коновальця


Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Полягли за мир та свободу: Рівненщина попрощалася з двома воїнами

На Рівненщині попрощались із двома захисниками: Петром Бобриком із Рівного та Андрієм Музикою із села…

1 хв. ago

Чим підживити помідори в період бутонізації: поради дачників

Підживіть помідори для отримання кращого плодоношення. Не чекайте, а дійте, пише prostoway.  Досвідчені дачники пропонують…

12 хв. ago

На Одещині викрили правоохоронця, який заробляв на переправлянні ухилянтів через кордон

Правоохоронці заблокували черговий канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків до Молдови. Про це повідомив офіційний сайт ДБР.…

24 хв. ago

На Київщині судитимуть 61-річного чоловіка за інтим із неповнолітньою дівчиною

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який вступив в статеві зносини з неповнолітньою.…

43 хв. ago

Житель Кривого Рогу намагався вбити сокирою власну матір

У Кривому Розі правоохоронці затримали 39-річного чоловіка, який намагався вбити власну матір кухонною сокирою. Про…

1 годину ago

На Київщині жінка скинула з залізничного мосту собаку

Подія сталася днями у Яготині Бориспільського району. До поліції повідомили, що місцева жителька скинула собаку…

1 годину ago