Стало відомо, чому в Рівному терміново взялися за перевірку скульптур в парку

event 11:32 Середа 11 Березня 2020 ПОДІЇ

Днями, у запорізькому парку відпочинку, загинула 8-річна дівчинка. На дитину впала дерев’яна скульптура вагою майже 150 кілограмів. Потерпілу з численними переломами та черепно-мозковою травмою доправили до реанімації. Медики майже добу боролись за її життя, проте вранці дівчинка померла.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк відсторонив керівництво парку від виконання обов’язків на час слідства. Відкриті кримінальні провадження за ознаками умисного вбивства з кваліфікацією “нещасний випадок” та службової недбалості, розповів заступник начальника Запорізької поліції Олег Григоров. Більше сотні запоріжців сходились до парку, аби вшанувати пам’ять загиблої дівчинки.

Коментар:” Готуючи парк до цього сезону, ми виявили, що скульптури не дуже добре встановлені і я віддав розпорядження, щоб ці статуї взагалі прибрали. В нас є відео, його зараз забрала поліція, перевіряють всі дані, на відео видно, що цю скульптуру напередодні невідомі 5 чоловіків, які відпочивали в парку, поставили її назад. Батьки дівчинки 8 березня святкували в кафе, яке знаходиться метрів за сто від цього майданчика, а дитина разом з подружкою гралася там. На відео видно, як дівчинка залізла на ведмедя і ця статуя впала.“-розповів директор КП “Центральний парк культури та відпочинку “Дубовий гай” Олег Комаренко.

Нині, люди переймаються аби не повторилася така ж трагедія й у інших парках. Зокрема, у парку Шевченка, що знаходиться в центрі міста є теж деревяні скульптури. Стоять вони там уже не один рік. Чи перевіряють їх на безпечність, розповів начальник виробничого відділу міського об’єднання парків Анатолій Примачук.

Коментар:” Оскільки вони виготовлені з такого міцного дерева, як дуб, вони стоять десятиліттями. Ми слідкуємо, щоб вони не завалилися не дай Бог на кого-небудь, періодично наглядаємо. Це було в районі каскаду фонтанів, теж я звернув увагу, що одна структура дерев’яна, вона хиталася, довелося знести“,- запевняє Пан Анатолій.

Дерев’яних фігур у парку до двадцяти. Найбільше – біля гойдалок неподалік входу з боку вулиці Чорновола. Встановили скульптури у 80-х. Насправді ж фігури – це оброблені пні. Схожі дерев’яні конструкції є не лише в парку Шевченка. Приміром, ще фігури встановлені біля екстриммайданчика на Гідропарку.

Джерело: Суспільне Рівне

Читайте також: У Рівному все таки побудують дитячий садочок на вулиці Коновальця


Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward