НОВИНИ

Споживачі Рівненщини можуть самостійно обирати постачальників газу та електроенергії

Рівненській ОДА відбувся онлайн брифінг щодо формування тарифів на газ та електропостачання за участю заступниці голови ОДА Людмили Шатковської та директора департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА Володимира Пшеюка.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: В Україні наразі діють ринок електроенергії та ринок природного газу. Тому споживачі можуть самостійно обирати постачальників енергоносіїв.

Коментар: На сьогодні постачають електроенергію 241 компанія, природний газ – 58 постачальників. Ціна на природний газ коливається від 6,99 грн/м3 (Газ АП) до 10,80 грн/м3 (Львівенергозбут). З умовами та цінами на блакитне паливо можна ознайомитись на сайтах постачальників“, – зазначила Людмила Шатковська.

Директор департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА Володимир Пшеюк прокоментував причини зростання тарифів на енергоносії.

Так, приріст тарифу електроенергії пов’язаний із зростанням вартості послуг оператора системи передачі, послуг з управління, витрат на використання електромереж, їх зношеність, зростання мінімальної зарплати. Природний газ здорожчав за рахунок збільшення вартості “блакитного” палива на ринку в зв’язку з “сезонністю”, зростанням мінімальної заробітної плати. Ціна тарифу водопостачання зросла за рахунок витрат на амортизацію, зниження обсягів реалізації, зростання мінімальної заробітної плати.

Тариф на розподіл природного газу залежить від декількох чинників: обсягу споживання, особливості мережі, специфіки споживання.

Джерело: сайт РОДА

Читайте також: Чому в Україні закриваються книжкові магазини – міністр культури

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

На Рівненщині застосовують графіки обмежень потужності електроенергії

Внаслідок нового масованого ракетного удару по об’єктах генерації виник дефіцит електроенергії в енергосистемі України.  “Дефіцит…

13 секунд ago

В Одесі вночі чоловік зарізав підлітка, бо той відмовив йому дати закурити (ВІДЕО)

Уночі в Одесі чоловік вдарив підлітка ножем у серце за відмову дати закурити: його затримали…

20 хв. ago

Самые популярные подержанные Mercedes-Benz в Украине

Желающие сэкономить украинцы отдают предпочтение б/у автомобилям немецкого концерна. Выбирая Мерседес в Киеве, стоит посетить…

34 хв. ago

Вдень – сонячно, а вночі заморозки: синоптик розповіла, якою буде погода 9 травня

У четвер, 9 травня, в Україні пануватиме сонячна погода без опадів. Однак вночі у більшості…

43 хв. ago

У Міненерго попередили про можливе відключення світла по всій країні

Внаслідок нового масованого ракетного удару по об’єктах генерації виник дефіцит електроенергії в енергосистемі України. Сьогодні…

1 годину ago

У Індексі свободи преси Україна показала колосальний ріст – RSF

У Індексі свободи преси за 2024 рік Україна піднялася на 18 позицій – з 79…

2 години ago