Сьогодні на Рівненщині вшанували героїв Берестецької битви

event 15:41 Неділя 04 Липня 2021 РІВНЕ

Традиційно у дев’яту неділю після Великодня, Рівненщина вшановує героїв битви під Берестечком, які віддали життя за рідну землю. Цьогоріч виповнюється 370-та її річниця.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

2-4 липня на території Національного історико-меморіального заповідника “Поле Берестецької битви” відбулися заходи із вшанування пам’яті козаків та українських селян.

4 липня в урочистостях взяло участь керівництво Рівненської ОДА, народний депутат України Дмитро Соломчук, керівництво райдержадміністрацій, Рівненської обласної та міської рад, територіальних громад, представники депутатського корпусу місцевих рад, духовенства, громадськості, ЗМІ.

Коментар: Берестечко щороку нагадує нам, що не можна зупинятися, адже ми продовжуємо ту боротьбу, яку почали наші предки сотні років тому. Не можна зупинятися, не дивлячись на поразки, чи тимчасові невдачі. Бог любить терплячих, сильних і самовідданих.

Велика честь сьогодні віддати шану на Козацьких могилах у Берестечку“, – розповів Дмитро Соломчук.

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній відслужив на території монастиря Божественну літургію та Вселенську панахиду за упокій загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність України.

До пам’ятника українським козакам та селянам поклали вінки і квіти.

На території функціонували історичний, етнічний, ремісничі майданчики. Відбулися виступи лірників і кобзарів, козацьке таборування, показ документального фільму.

В українській історії багато днів пам‘яті, пам’яті за боротьбу, боротьбу за свою НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ??Сьогодні один з таких…

Опубликовано Дмитро Соломчук Воскресенье, 4 июля 2021 г.

Джерело: сайт Рівне 1

Читайте також: Україна активно нарощує військовий флот — Зеленський

Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward