Сьогодні до Подільського райсуду був переданий обвинувальний акт по скандальному судді Тупицькому – нардеп Соломчук

event 16:26 Вівторок 25 Травня 2021 ПОЛІТИКА

У Державному бюро розслідувань направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього Голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Сьогодні до Подільського районного суду був переданий обвинувальний акт, який стосується ексголови Конституційного Суду України Олександра Тупицького. 

Слідство встановило, що у жовтні 2018 року в одному із кафе Києва Тупицький підкупив свідка у кримінальному провадженні.

Свідок мав відмовитися від показань або дати “потрібні” покази на користь колишнього Голови Вищого господарського суду України, який перебував у статусі підозрюваного.

Коментар: Тупицькому пред’явлені дуже серйозні звинувачення – підкуп свідків, фальсифікація доказів у різного роду провадженнях та багато іншого“, – зазначив нардеп Дмитро Соломчук.

Крім того, колишній Голова КСУ у 2018 та 2019 роках надавав неправдиві покази у справі протиправного заволодіння майновими активами Зуївського енергомеханічного заводу, що знаходиться у місті Зугрес Донецької області.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 5 років.

Коментар: Судді часів Януковича, зі своїми старими “дідівськими” методами здійснення правосуддя – є великою перепоною для якісного реформування України“, – зауважив Соломчук.

Також нардеп зазначає, що розгляд таких справ повинен відбуватися максимально прозоро та відкрито. Важливо те, щоб фігуранти справ, після доведення їхньої вини, не могли уникнути відповідальності передбаченої Законом.

Читайте також: “Відтепер “кабінетні чиновники” позбавлені можливості “дарувати” українську землю собі та своїм друзям” – нардеп Соломчук

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward