Скільки разів на день потрібно вигулювати собаку

event 21:29 Субота 10 Квітня 2021 ПОДІЇ

Для новачків, які щойно принесли у дім цуценя, це питання може стояти особливо гостро. Скільки разів вигулювати песика? Скільки має тривати прогулянка? Що робити, якщо я цілий день на роботі? Чи потребує собака вигулу в обід? Даємо відповіді на ці та інші поширені питання.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Золотим правилом будь-якого собаколюба є прогулянки щонайменше двічі на день протягом години. Однак цей час дуже умовний і залежить від віку, породи та стану здоров’я собаки.

Під час прогулянки потрібно не тільки водити собаку на повідку. Обов’язково треба погратися з нею, змусити виконувати команди, долати перешкоди. Улюбленцям потрібно бігати вільно: це можна зробити в полі, лісі, у спеціальному парку для вигулу собак або на відгородженому майданчику.

Скільки разів гуляти з дорослою собакою

Якщо ваш улюбленець здоровий, гуляйте з ним принаймні двічі на день. У разі хвороби тварини необхідно гуляти частіше, але не виснажувати пса надмірними навантаженнями.

Якщо є можливість – організуйте свій графік так, щоб гуляти із собакою тричі на день. Додаткова прогулянка в обід буде корисною для її здоров’я, тварині не доведеться терпіти до вечора, щоб справити природні потреби. Однак 2 прогулянки на день теж цілком прийнятні.

Якщо у вас немає можливості гуляти 2 рази на день – спробуйте розглянути варіант маленьких порід собак, які можуть ходити в туалет на котячий лоток або пелюшку.

Як довго мають тривати прогулянки

Намагайтеся щоразу гуляти з собакою принаймні годину. Правило, яке діє для всіх здорових молодих собак – чим довше тривають прогулянки, тим краще.

Однак прогулянка – це не тільки ходьба на повідку. Потрібно обов’язково чергувати фізичне та розумове навантаження, навчати собаку команд або повторювати ті, які вона вже вивчила, а також давати улюбленцю гуляти вільно: вдосталь часу нюхати те, що він хоче, побігати, погратися з іншими псами.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: В Україні легалізували два препарати на основі канабісу

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward