Скільки насправді українців перехворіло на COVID та кому він взагалі не страшний

event 09:33 Середа 03 Лютого 2021 ПОДІЇ

Попри масову недовіру до офіційної статистики, реальна ситуація в Україні обнадійлива. Про це заявив відомий київський інфекціоніст Євген Дубровський.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар:Лікарні розвантажені, маса вільних ліжкомісць, вже повертаються до нормальної роботи кардіологічні, неврологічні, хірургічні стаціонари. Кількість госпіталізацій стрімко впала за останні місяць-два. Статистика, природно, не враховує тих, хто не звертається за допомогою і лікується вдома. Але кажу вам — як практикуючий лікар найбільшого ковідного госпіталю столиці — ситуація по ковіду вже два місяці стабільна і поки була з яскравою тенденцією до зменшення числа звернень“, – констатує лікар.

Як буде розвиватися епідемія в країні далі залежить від того, скільки українців реально перехворіло на ковід, стверджує інфекціоніст.

Коментар:Якщо вважати, що перехворіла хоча б половина — нічого страшного вже не відбудеться. Повторні випадки поодинокі. І ніякі мутації на цей час не страшні, тому що не викликають ні повторних заражень, ні підвищення числа смертей. Відсоток несприйнятливості до коронавірусної інфекції також дуже високий — за даними наукових досліджень і практичних спостережень — це близько 30%! Але якщо перехворіла тільки третина населення, дійсно, можлива ще нова хвиля. Коли кліматичні умови будуть більш сприятливі, пам’ятаємо, що мороз негативно впливає на поширення вірусу“, – попередив Дубровський.

За його словами, ті, хто вже перехворів, зараз у більш вигідній ситуації. Імунний захист вже є. Крім того, ніяка вакцинація таким людям пів року не потрібна. Обмеження, ізоляція, дистанція і т.п. також зайві. Також спостерігається позитива лікарняна статистика в Україні.

Коментар:А статистика стверджує — молодим, здоровим, з гарним імунітетом людям нічого не загрожує. А відсоток летальних випадків навіть серед важких пацієнтів з хронічними захворюваннями дуже невеликий. Тому, причин для паніки взагалі не видно. Якщо буде нормально працювати медична служба, навіть потенційний спалах можна подолати. Вірус мутував, і буде мутувати далі. Як і все живе на планеті. Боятися цього не потрібно. Це природний процес. Вірус не ставатиме більш лютим“, – заспокоїв лікар.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Українські й американські військові провели спільне тренування в Чорному морі (фото)

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward