Скільки насправді тих, кому COVID-19 не страшний

event 12:27 Вівторок 24 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Вчені змінили свою думку щодо того, скільки людей насправді мають природний імунітет до коронавірусу. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Повідомляється, що в результаті перенесення дуже схожих на коронавірус вірусів, у людей з’явилися специфічні Т-клітини, які розпізнають COVID-19 і допомагають як можна швидше впоратися із захворюванням. Вчені спиралися у своїх висновках на аналіз більше ніж трьох тисяч пацієнтів. Серед них наявність Т-клітин була виявлена у 25% заражених.

Як повідомляється, згідно з попереднім дослідженням, вчені дотримувалися думки, що специфічний природний імунітет до коронавірусу є тільки у 6% людей.

Особливістю такого “Т-імунітету” є те, що антитіла та інші частини імунної системи не можуть проникнути до вірусу, коли він вже інфікував організм. Ці Т-клітини допомагають організму розпізнавати інфіковані коронавірусом клітини, щоб їх знищити, захистити здорові та перешкоджати реплікації інфекційних агентів.

За оцінкою експертів Кембриджського університету, 7,37 мільйона людей у Великобританії вже заразилися коронавірусом, і відповідно будуть мати набутий імунітет. Попри це, дослідження Public Health England доводить, що відсоток людей, які мають імунітет, насправді може бути вище і дорівнювати 14 мільйонам людей або навіть більше.

Проаналізувавши механізм знищення коронавірусної інфекції антитілами та Т-клітинами, вчені прийшли до висновку, що “Т-імунітет” діє вже в процесі захворювання, в той час, як антитіла допомагають не допустити розвитку хвороби на ранніх етапах. 

Вчені відзначили, що лише половина з тих, у кого був високий показник Т-клітин, мали ідентифіковані антитіла проти COVID-19, з чого учені роблять висновки, що один вид імунітету може існувати без іншого. Крім того, дослідники припустили, що антитіла дуже швидко зникають з організму після одужання від коронавірусу, тоді як Т-клітини діють в організмі довше.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Українські миротворці здійснили небезпечну посадку на кратер діючого вулкана (фото)

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward