НОВИНИ

Скільки хворий коронавірусом заразний для оточення: Комаровський розвіяв головний міф

Доктор Комаровський розвінчав популярний міф про те, що коронавірусний хворий ще небезпечний для оточення протягом 90 днів. Така інформація нещодавно з’явилася в ЗМІ, посилаючись на дослідження одного з вчених.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Заслужений український лікар повідомив, що людина з COVID-19 заразна для решти не більше трьох тижнів після початку хвороби. Про це він написав у своєму Telegram – каналі.

Коментар: За останніми даними ВООЗ та основних епідеміологічних організацій, інкубаційний період COVID19 становить максимум два тижні, ще тиждень після нормалізації температури і самопочуття людина може бути заразна коронавірусом. Тобто максимум ще 2-3 тижні, не більше. Всього 4-5 тижнів, але ніяк не 90 днів“, – написав Комаровський.

Також Комаровський зазначив, що позитивний ПЛР-тест не має ніякого значення до зараження. За його словами, тест виявляє фрагменти вірусу.

Коментар:Позитивний тест ПЛР не має ніякого відношення до зараження пацієнта. Він не обов’язково виявляє вірус — він може виявляти фрагменти вірусу. Зрозуміло, що якщо у людини на початку захворювання — вона вчора відчула себе погано або три дні тому у неї був контакт з хворим — взяли тест ПЛР, і він позитивний, то, швидше за все, вірус в організмі є і вона заразна. Але проходить 4 тижні, 6 тижнів, та навіть 90 днів, а тест все ще позитивний, то це однозначно виявляються фрагменти вірусу“, – написав лікар.

За словами медика, у нього виникають жахливі сумніви, коли ПЛР-тест вимагають перед вильотом людини в яку-небудь країну.

Коментар: Ось саме тому виникають такі жахливі сумніви і обурення, коли тести ПЛР починають вимагати, наприклад, перед польотом кудись. Ось у вас зараз взяли тест — ви зараз здорові, а тест позитивний тому, що інфекція була 3 місяці тому“, – повідомив лікар.

Джерело: сайт РБК

Читайте також: Як пілот-чемпіон світу виконував “мертву петлю” над Рівненським небом (відео)

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Броварах чоловік під час затримання кинув гранату в поліцейського

У Броварах чоловік під час затримання кинув гранату в поліцейського. Про це повідомили у пресслужбі…

13 хв. ago

На Рівненщині попрощалися із захисником Віталієм Ціпухом

На Рівненщині попрощалися із Віталієм Ціпухом. Захисник, 1974 року народження, проживав у селі Висоцьк, що…

43 хв. ago

Гороскоп на 12 травня за картами Таро: що чекає на всі знаки Зодіаку

Езотерики склали свої передбачення на 12 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Що цікавого…

1 годину ago

Сьогодні в Україні стане ще холодніше: температура знизиться по всій країні

Наприкінці тижня, 12 травня, в Україні стане ще на кілька градусів прохолодніше. По всій країні…

2 години ago

Гороскоп на 12 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 12 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що на вас чекає…

4 години ago

Кава на голодний шлунок: шкода чи користь?

Любителі кави часто починають свій день з чашки ароматного напою. Але чи корисно пити каву…

12 години ago