Шевченко – світовий рекордсмен за кількістю пам’ятників — МЗС

event 14:26 Вівторок 09 Березня 2021 ПОДІЇ

Міністерство закордонних справ України повідомило про світовий рекорд за кількістю встановлених пам’ятників Тарасу Шевченку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це МЗС України написало у Facebook.

Коментар:У день народження великого Кобзаря у нас особливий подарунок – Міністерство закордонних справ України отримало світовий рекорд за кількістю встановлених йому пам’ятників“. 

МЗС України зробило Тараса Шевченка світовим рекордсменом за кількістю встановлених пам’ятників

Тарас Шевченко – світовий рекордсмен 🎉У день народження великого Кобзаря у нас особливий подарунок – Міністерство закордонних справ України отримало світовий рекорд за кількістю встановлених йому пам'ятників.Ми нарахували 9️⃣9️⃣ пам’ятників Тарасу Шевченку у 4️⃣4️⃣ країнах світу. Крім того, ще 1️⃣0️⃣6️⃣8️⃣ пам’ятників – на території України. Інформацію про кількість пам’ятників дипломати ретельно збирали протягом року. Перевіряли її наші посольства та державні обласні адміністрації. Dmytro Kuleba: «Ми хотіли зробити Тараса Григоровича Шевченка світовим рекордсменом і підкреслити, що Україна – там, де ми живемо, розмовляємо нашою мовою, пам’ятаємо нашу історію і сповідуємо наші цінності. Україна там, де Шевченко. У наших серцях, у пам’ятниках, як символ боротьби за волю, права та свободи».Книга Рекордів України

Опубликовано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Вторник, 9 марта 2021 г.

Деталі: У МЗС нарахували 99 пам’ятників Шевченку у 44 країнах світу. Крім того, ще 1068 пам’ятників встановлені на території України.

Зазначається, що інформацію про кількість пам’ятників дипломати ретельно збирали упродовж року. А перевіряли її українські посольства та державні обласні адміністрації.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, МЗС хотіло зробити Шевченка світовим рекордсменом і підкреслити, що Україна – “там, де ми живемо, розмовляємо нашою мовою, пам’ятаємо нашу історію і сповідуємо наші цінності”.

Він також додав, що “Україна там, де Шевченко – у наших серцях, у пам’ятниках, як символ боротьби за волю, права та свободи”.

Джерело: сайт УП

Читайте також: Названо найкращу метал-пісню 21 століття

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward