“Щоб не будити змій”: у Німеччині зупинили будівництво гігантського заводу Tesla

event 10:55 Середа 09 Грудня 2020 ПОДІЇ

Німецький суд наказав зупинити вирубку лісу під Берліном, де компанія мільярдера Ілона Маска Tesla планує збудувати свій гігантський новий завод. Усе через те, що там живуть змії, які нині впали у сплячку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це пише Reuters. Рішення ухвалили після того, як екологи заявили, що подальша вирубка дерев може загрожувати зміям, які зимують у лісі.

Коментар: Тепер будуть проведені консультації з Landesumweltamt (державним органом з охорони навколишнього середовища) і Tesla, їм необхідно подати документи до обіду, а потім ми оцінимо ситуацію“, — заявив у вівторок представник адміністративного суду у Франкфурті-на-Одері.

У Tesla від коментарів відмовилися. У Landesumweltamt також рішення не коментують, пише видання.

Дозвіл Tesla почати будівництво може надати лише місцева влада, яка зобов’язана консультуватися з екологічними групами та суспільством.

Зі свого боку екологічні активісти з місцевої групи NABU стурбовані тим, що змії виду Coronella austriaca можуть зимувати в землі на цій ділянці, а вирубка порушить їхній сон. Місцева влада також розглядає заяви NABU про те, що ящірки виду Lacerta agilis можуть опинитися під загрозою через будівництво.

Про завод

Наприкінці листопада американський підприємець і засновник компанії Tesla Ілон Маск оголосив про плани побудувати свій перший європейський завод і дизайнерський центр у німецькому муніципалітеті Грюнхайде. Планував запустити його 1 липня 2021 року.

Зазначимо, що для Маска такі затримки в будівництві є незвичними. Наприклад, його китайська гігафабрика Tesla в Шанхаї перетворилася з порожньої ділянки на виробництво всього за 11 місяців.

Рішення розмістити перший європейський завод компанії недалеко від Берліна дає американському бізнесмену бажаний напис на його автомобілях “Зроблено в Німеччині”. Але це також означає необхідність дотримання місцевих норм, з якими вже зіткнувся Маск.

Влада федеральної землі Бранденбург, де розташовується Грюнхайде, розраховує, що завод Tesla дозволить створити сім тисяч нових робочих місць. Очікується, що Tesla щорічно випускатиме там 150 тисяч електромобілів Tesla Model 3 та Model Y. У перспективі виробництво може зрости до 500 тисяч.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Tesla відкличе понад 10 000 автомобілів: причина

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward