Що зміниться в Україні у листопаді: топ нововведень

event 12:54 Понеділок 02 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Із 1 листопада в Україні відбудеться ряд змін, які торкнуться різних сфер життя країни. Отже, тепер докладніше, які нововведення чекають українців у жовтні.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зростуть ціни на газ

У листопаді Нафтогаз в пакеті “Місячний” збільшить ціну на газ до 4,7 грн за м³, а в пакеті “Річний” – до 5,24 грн за м³. Ціни змінюються через те, що на європейських газових хабах дорожчає газ. Підвищення тарифів на газ, традиційно, відбувається в період опалювального сезону, в Україні він стартував у жовтні.

Подешевшають квитки на потяги Інтерсіті+

Укрзалізниця з 1 листопада знижує тарифи на квитки 1-го класу в поїздах Інтерсіті+. Ціна знизиться на 15%. Відзначимо також, що ще в серпні залізничний перевізник запустив програму лояльності для тих, хто подорожує на Інтерсіті+. Тоді ціна квитків 1-го класу була дешевше на 40% для тих, хто купує квиток за 90-30 днів до дати відправлення поїзда, і на 10% – за 24-15 діб.

Заборона на вилов риби

Із неділі, 1 листопада, в більшості українських водойм почала діяти осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. 

Для любительського лову риби є свої обмеження:

  • лов риби дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блеснения з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями;
  • загальна кількість гачків на водоймах загального користування, а також тих, які закріплені за громадськими об’єднаннями, не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти на людину.

За недотримання вказаних норм передбачено стягнення штрафу до 680 гривень. Додатково потрібно буде заплатити за кожну виловлену незаконно рибу.

Запрацює колл-центр з підтримки онкохворих

У листопаді почне роботу колл-центр з підтримки пацієнтів хворих та їхніх близьких від Фонду #вартожити. Спочатку запустять лінію безкоштовного таксі для онкопацієнтів – в умовах поширення Covid-19, хворий з уразливим імунітетом не може користуватися громадським транспортом. Після повноцінного запуску колл-центру онкохворі та їхні близькі з усієї України зможуть зателефонувати на єдиний короткий номер і безкоштовно отримати один з трьох видів допомоги:

  • консультацію професійного онкопсихолога;
  • відповідь експертів на всі питання, пов’язані з діагнозом: де знайти гроші на лікування, які ліки і послуги може і повинна надавати держава, як знайти “свого” лікаря, які аналізи здавати тощо;
  • безкоштовне таксі до одного з державних онкоцентрів і додому. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Хто в Україні заробляє більш ніж 40 тисяч: список найбільш високооплачуваних вакансій

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward