“Що з російською вакциною?”: у США посміялися над заявою Путіна про реєстрацію власної вакцини

event 11:31 Середа 12 Серпня 2020 У СВІТІ

Передові країни світу безжально критикують заяви Росії щодо реєстрації вакцини від коронавірусної інфекції. У США вигадку РФ просто висміяли, в Німеччині ж взагалі сумніваються, що Росія спроможна створити таку вакцину.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У США про це заговорила помічниця президента США Келліан Когуей. Зокрема, в ефірі Fox News вона розповіла, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань.

Коментар: “Ми у США маємо шість потенційних вакцин на третій стадії розробки, а вони, судячи з усього, навіть не дійшли до цього”, – підмітила Когуей.

Вона також додала, що у США стандарти щодо розробки вакцин в рази суворіші, ніж у РФ.

Що кажуть у Німеччині?

У Німеччині вважають, що про створену російську вакцину немає сенсу розмовляти. Прессекретар МОЗ Німеччини заявив, що про якість, ефективність та безпечність російської вакцини взагалі нічого не відомо.

Коментар:Позитивний баланс користі та ризику для вакцини має бути продемонстрований, перш ніж її можна буде використовувати в широкому масштабі”, – наголосив він, вказавши, що в ЄС пріоритетом є безпека пацієнтів.

У Німеччині також додали: схвалення вакцини в Росії було недостатньо прозорим, а дані щодо безпеки та ефективності клінічних випробувань на кількох тисячах волонтерів взагалі відсутні. Через це затвердження нової вакцини слід розглядати з обережністю.

Скептично до заяви про затвердження у Росії першої у світі вакцини проти коронавірусу поставились і лікарі.

Президент Німецької медичної асоціації Клаус Рейнхардт назвав схвалення вакцини в Росії “експериментом на людях з високим ризиком”. Він додав, що вважає це не більше, аніж “популістським заходом авторитарної держави, яка хоче продемонструвати світові свої наукові можливості”.

Рейнхардт вважає “безвідповідальністю” вакцинувати цілі групи населення на цій стадії розвитку препарату.

Нагадаємо, раніше російський президент Володимир Путін оголосив про реєстрацію в РФ першої у світі вакцини від коронавірусу COVID-19. Він додав, що щеплення вже зробила одна з його дочок.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “Ввели дочці Путіна”: сьогодні Росія зареєструвала власну вакцину від COVID-19

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward