НОВИНИ

Що випити на ніч для міцного сну: 6 напоїв зі снодійним ефектом

Через частий стрес і проблеми зі здоров’ям багато українців скаржаться на поганий сон. Виспатися заважають і регулярні повітряні тривоги ночами. Щоб допомогти організму легше заснути і міцніше спати, випийте чашку напою зі снодійним ефектом, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Ромашковий чай

Користь ромашки для нервової системи і сну добре відома. Такий напій не тільки розслабляє і допомагає заснути, але і зробить вас здоровішими і поліпшить загальне самопочуття. Для приготування чаю залийте окропом 2 столові ложки аптекарської ромашки і настоюйте 10 хвилин.

Зверніть увагу, що ромашковий чай не можна пити при астмі.

Чай з м’ятою

М’ята в народній медицині використовується для зняття втоми і роздратування, зниження артеріального тиску і нормалізації рівня цукру в крові. Всі ці ефекти позитивно впливають на довжину і якість сну. Як і ромашковий чай, м’ятний потрібно настояти 10 хвилин. А ще ці дві рослини можна комбінувати.

Кокосова вода або кокосове молоко

У рідині кокоса міститься багато вітаміну B, який знижує рівень стресу і заспокоює нервову систему. Напій краще пити кімнатної температури, оскільки в холодному вигляді він навпаки бадьорить.

Вишневий сік

У соку вишні міститься амінокислота триптофан, яка регулює гормон сну мелатонін. Стакан вишневого соку перед сном – прекрасний засіб для міцного сну. А ось сік черешні не підійде – в ньому триптофану в 6 разів менше.

Тепле молоко

Тепле молоко добре допомагає заснути і дорослим, і дітям, хоча вчені не можуть точно визначити з чим це пов’язано. Деякі дослідники пояснюють це тим, що тепле молоко, як і вишневий сік, містить корисний для сну триптофан.

Йогурт

Природне снодійне триптофан також міститься в йогурті, тому за 45 хвилин до сну корисно випити півсклянки питного йогурту. Ефект посилиться, якщо йогурт має банановий наповнювач, оскільки банан є також природним заспокійливим.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

1 годину ago

Як спекти смачну паску: 10 тонкощів від хороших господинь

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати…

2 години ago

На Буковині судитимуть чоловіка, який підробив свідоцтва про народження трьох дітей для виїзду за кордон

Співробітники поліції довели причетність жителя Хмельниччини до підроблення та використання свідоцтв про народження дітей. За…

2 години ago

Нацбанк дав прогноз, як зростатимуть зарплати українців

Конкуренція змусить роботодавців підвищувати зарплати – реальні доходи українців перевищать довоєнний рівень у 2025 році. …

2 години ago

Свіжий та смачний салат з лососем за 20 хвилин: ідеально до Великоднього столу

Шукаєте ідею для швидкого, легкого та водночас ситного обіду або вечері? Цей салат з лососем…

2 години ago

На Харківщині хлопець і дівчина ошукували людей на продажі неіснуючих породистих цуценят і котів

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 17-річній дівчині та 18-річному…

3 години ago