НОВИНИ

Що станеться з організмом, якщо ви будете щовечора їсти цибулю

Ріпчаста цибуля — один із найпопулярніших овочів. Ми потроху додаємо її до різних страв — салатів, супів, гарячого. Однак мало хто їсть її часто і в сирому вигляді. А даремно.

Про це інформує Ukr.Media.

Занепокоєння з приводу з’їденої сирої цибулі зрозуміле. Багато хто намагається її уникати, тому що у цього овоча дійсно досить гострий смак, а інтенсивний запах потім може довго відчуватися. Проте, включаючи її регулярно у своє меню, ви можете отримати масу плюсів для здоров’я.

Найпростіше додавати сиру цибулю в страви з іншими овочами — так вони трохи пом’якшать її смак. Насправді її можна поєднувати з будь-яким продуктом, який вам до вподоби, — наприклад, із хлібом або м’ясом. Суть у тому, щоб з’їдати на день по одній цибулині, можна навіть невеликій. З практичних міркувань найкраще робити це ввечері.

Експерти назвали 7 причин, навіщо їсти сиру цибулю щодня?

Ви будете краще спати

Цибуля багата на амінокислоту L-триптофан — вона діє як натуральний заспокійливий засіб. Крім того, регулярне вживання цибулі знижує рівень стресу, що дуже сильно впливає на якість сну.

Добре впливає на травлення і запобігає закрепам

Цибуля — хороше джерело клітковини, яка допомагає впоратися із закрепами. Цей популярний овоч також покращує травлення, забезпечуючи ваш організм пребіотиками.

Читайте також: У Раді підтвердили, що збираються підвищувати податки для українців

Ви можете схуднути

У сирій цибулі дуже мало калорій — на 100 грамів усього 40 ккал, але при цьому вона дає відчуття насичення. При регулярному вживанні це може змусити вас самих зменшити кількість з’їдених за день калорій.

А ось якщо ви будете його пасерувати або смажити в олії, на тваринному жирі, то на низьку калорійність не особливо розраховуйте. До речі, цей овоч ще належить до продуктів із низьким глікемічним індексом — 10-15.

Ваша шкіра, волосся і нігті матимуть кращий вигляд

Завдяки вітамінам, мінералам та антиоксидантам у складі цибуля діє як “таблетка краси”. А сірка, що міститься в ній, зміцнює волосся і нігті.

Читайте також: “Бронь від мобілізації треба розігрувати у лотерею” — Гетманцев

Цибуля — це натуральна харчова добавка

Замість того щоб приймати вітаміни та мінерали в таблетках, з’їдайте по одній цибулині. Вона здатна забезпечити вас вітамінами А, В, С, К, Е, а також сіркою, цинком, магнієм, фтором, фолієвою кислотою, залізом, калієм, кальцієм і кремнієм.

Ви витратите менше грошей на їжу

Цибуля — один із найдоступніших і найдешевших овочів. Якщо будете частіше вибирати її, то подбаєте не тільки про своє здоров’я, а й про гаманець.

Читайте також: “Діставайте парасольки”: на добу Україну вкриють рясні дощі

Ви знизите ризик багатьох серйозних захворювань

Дослідження підтверджують, що вживання в їжу цибулі може захистити від раку товстої кишки і шлунка, а також від хвороб серця. Вона також знижує рівень поганого холестерину, регулює рівень цукру в крові, корисна для здоров’я кісток, що особливо важливо для жінок у період постменопаузи.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

В Івано-Франківську на балконі вибухнув генератор (ВІДЕО)

Рятувальники оперативно ліквідували пожежу, яка виникла через генератор в багатоповерхівці Івано-Франківська. Про це повідомляє пресцентр…

5 хв. ago

На Буковині затриманий на кордоні ухилянт намагався задушити ремнем працівника ТЦК

Чернівецький обласний ТЦК та СП повідомив про напад ухилянта на працівників ТЦК. Чоловіка затримали при…

10 хв. ago

Якщо ВПО не отримує виплати: які інші види допомоги доступні для переселенців

ВПО, які не отримують виплати, можуть претендувати на допомогу по безробіттю, державну соціальну допомогу малозабезпеченим…

19 хв. ago

Трохи дощів і майже без спеки: прогноз погоди на тиждень тиждень

Останній тиждень червня в Україні подарує нам доволі комфортну погоду. Температура до +30° і вище…

51 хв. ago

Художник із Рівного прикрасив муралом одну зі шкіл в Польщі (ФОТО)

Мурал рівненського художника прикрасив одну зі шкіл в Польщі. Про це розповіли в пресслужбі Рівненської…

54 хв. ago

Кулеба назвав точну дату початку переговорів про вступ України до ЄС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що переговори щодо вступу України в Європейський Союз…

55 хв. ago