НОВИНИ

Що робити українцям при появі симптомів коронавірусу – відповідь Ляшка

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив алгоритм дій у разі виникнення симптомів COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це він повідомив у рамках відеозвернення президента Володимира Зеленського, опублікованого на сторінці глави держави у Facebook 18 листопада.

Коментар: “Щодня в соціальних мережах можна прочитати величезну кількість дописів про те, що потрібно робити або що не потрібно робити, коли викликати сімейного лікаря, а коли не викликати, коли звертатись до екстреної медичної допомоги, а коли – ні у разі, коли є симптоми коронавірусної хвороби”, – розповів він.

Також Ляшко закликав людей з підозрою на COVID-19 отримати у свого сімейного лікаря консультацію про те, що потрібно зробити для безоплатного тесту, “щоб до вас приїхала мобільна бригада, взяла зразок на дослідження та доставила її в державну лабораторію”.

Коментар: “Залишайтесь вдома, не йдіть на роботу, на навчання, не відвідуйте громадських будівель, зателефонуйте своєму сімейному лікарю, детально опишіть симптоми хвороби, а також повідомте інші важливі деталі, які вважаєте за потрібне, обов’язково повідомте лікарю, чи були ви в контакті з підтвердженим випадком на COVID-19.

Далі – слухайтесь і дотримуйтесь рекомендацій та порад лікаря. В жодному разі не займайтесь самолікуванням, особливо не призначайте собі антибіотикотерапію, вона не за призначенням може призвести до антибіотикорезистентності, і це матиме негативні віддалені наслідки як для вашого особистого здоров’я, так і для здоров’я нації в цілому“, – зауважив Ляшко.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: У Путіна запідозрили COVID-19: деталі

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Названо найслабші знаки Зодіаку: хто вони

У світі астрології кожен знак Зодіаку має свої унікальні риси характеру, які можуть бути як…

3 години ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

4 години ago

У Тернополі чоловік, який заманив дитину до дому та зґвалтував, намагався уникнути покарання

Верховний Суд відмовив у задоволенні касаційних скарг захисників засудженого за зґвалтування неповнолітньої мешканки Тернополя. Про…

4 години ago

На Прикарпатті працівницю психоневрологічного інтернату підозрюють у побитті підопічної

У місті Коломия на Прикарпатті працівниця жіночого психоневрологічного інтернату, ймовірно, побила свою підопічну. Про це…

5 години ago

“Тривожні кнопки” з`являться в усіх школах Рівненщини

В усіх школах Рівненщини буде встановлена кнопка тривожного виклику. Про це розповів перший заступник голови…

6 години ago

Румунія просить Україну збивати російські дрони, що летять на її територію

Румунія звернулася до України із проханням збивати російські безпілотники, що летять на її територію. Це…

7 години ago