Що робити українцям при появі симптомів коронавірусу – відповідь Ляшка

event 13:46 Четвер 19 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив алгоритм дій у разі виникнення симптомів COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це він повідомив у рамках відеозвернення президента Володимира Зеленського, опублікованого на сторінці глави держави у Facebook 18 листопада.

Коментар: “Щодня в соціальних мережах можна прочитати величезну кількість дописів про те, що потрібно робити або що не потрібно робити, коли викликати сімейного лікаря, а коли не викликати, коли звертатись до екстреної медичної допомоги, а коли – ні у разі, коли є симптоми коронавірусної хвороби”, – розповів він.

Також Ляшко закликав людей з підозрою на COVID-19 отримати у свого сімейного лікаря консультацію про те, що потрібно зробити для безоплатного тесту, “щоб до вас приїхала мобільна бригада, взяла зразок на дослідження та доставила її в державну лабораторію”.

Коментар: “Залишайтесь вдома, не йдіть на роботу, на навчання, не відвідуйте громадських будівель, зателефонуйте своєму сімейному лікарю, детально опишіть симптоми хвороби, а також повідомте інші важливі деталі, які вважаєте за потрібне, обов’язково повідомте лікарю, чи були ви в контакті з підтвердженим випадком на COVID-19.

Далі – слухайтесь і дотримуйтесь рекомендацій та порад лікаря. В жодному разі не займайтесь самолікуванням, особливо не призначайте собі антибіотикотерапію, вона не за призначенням може призвести до антибіотикорезистентності, і це матиме негативні віддалені наслідки як для вашого особистого здоров’я, так і для здоров’я нації в цілому“, – зауважив Ляшко.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: У Путіна запідозрили COVID-19: деталі

Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward