Що робити якщо ви випадково пошкодили родимку

event 05:37 П’ятниця 29 Січня 2021 ПОДІЇ

Лікарі розповіли, як діяти якщо людина здерла родимку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Хоча випадкова травма або видалення родимки може посприяти розвитку несприятливих процесів, суттєва небезпека цієї події є перебільшеною. Про це заявили британські лікарі. 

Не потрібно вірити тому, що травмована родимка небезпечна через виникнення раку або при травмі виникає загроза смерті. Якщо невус виявився пошкоджений, перш за все, місце травми потрібно обробити розчином для дезінфекції і накласти на пошкодження стерильну марлеву пов’язку.

Як правило в тих випадках, коли травмуються дрібні родимки, цих дій самодопомоги досить.

Коментар: При правильній обробці через дві доби на місці пошкодження з’являється скоринка, яка потім самостійно відходить“, – розповіли дерматологи.

При травмі великої родимки потрібно обов’язково звернутися до лікаря, пройти огляд і проконсультуватися щодо подальших дій. Якщо відірвався від шкіри фрагмент родимки, краще його взяти та принести з собою на прийом.

Експерти підкреслюють, що сам по собі відрив родимки не може стати причиною чогось небезпечного. Але травма та інфікування рани здатні виявитися каталізатором небезпечних хвороботворних процесів. В цьому плані схожий ризик підвищує будь-яка більш-менш серйозна травма тіла.

Якщо родимка несподівано відвалилася самостійно, відвідати лікаря слід без зволікання. Фахівці попереджають, що “дивна поведінка” родимок є одним з ознак розвитку пухлини.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: У WhatsApp виявили небезпечний вірус

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward