НОВИНИ

Що буде з організмом якщо відмовитися від цукру: результат побачите в перші ж дні

Всі ми регулярно використовуємо цукор для того, щоб підсолодити їжу або приготувати смачні страви. При цьому, він вважається одним з найбільш шкідливих для людини продуктів, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Якщо ви через здоров’я або в силу інших обставин все ж прийняли рішення відмовитися від цукру, вам потрібно обов’язково знати, які зміни і в який бік відбудуться у вашому організмі.

Чи варто відмовитися від цукру – яка користь

Причини відмовитися від цукру можуть бути абсолютно різними, але більшість з них безпосередньо пов’язані зі здоров’ям людини. Лікарі можуть дати гарне і чітке пояснення, чому варто відмовитися від цукру і не використовувати його взагалі. Найбільший плюс, якщо відмовитися від цукру, полягає в тому, що пропаде залежність від нього, адже відомо, що це свого роду наркотик. В результаті значно покращиться ваше фізичне та психологічне здоров’я. Тим більше, що велика кількість вживаного цукру може провокувати швидкий розвиток діабету, а також ожиріння.

При розщепленні цукру, підвищене навантаження йде на шлунок, підшлункову залозу і нирки. Можуть початися збої в їх нормальній роботі та з’являться хвороби видільної і травної систем.

Читайте також: Астрологи назвали щасливчиків березня: хто вони

Що буде, якщо повністю відмовитися від цукру – важливо знати

Потрібно добре знати про те, що буде з організмом якщо відмовитися від цукру.  В цілому ви отримаєте велику кількість плюсів для свого здоров’я:

  • Нормалізується ваша вага. Вже через місяць після відмови від цукру ви можете скинути до 4 кг зайвої ваги.
  • Налагодиться вся робота шлунково-кишкового тракту – процес травлення значно покращиться.
  • Стан шкіри, нігтів і волосся зміниться в кращу сторону – вони стануть красивішими і здоровішими, сповільняться процеси старіння організму.
  • Ви станете набагато менше хворіти, тому що ваша імунна система, на яку негативно впливає цукор, після відмови сильно зміцниться. Ви не будете “хапати” будь-яку застуду або інфекцію, знизиться ризик серцевих захворювань та інфарктів.
  • Ви будете краще і міцніше спати. Відомо, що якщо відмовитися від цукру, ви станете більш розслабленими, і, відповідно, покращиться ваш сон.
  • Ваша пам’ять і загальна концентрація помітно покращаться. Цукор має негативний ефект “туманності свідомості”, його вживання заважає людині зосередитися на певних заданих цілях.
  • Повсякденний настрій отримає ознаки стабільності, і ви станете більш енергійними.

Після відмови від цукру його треба буде чимось замінити. Найкращими природними цукрозамінниками є ягоди та фрукти, в яких багато вітамінів і корисних речовин. Також потрібно збільшити в раціоні кількість сухофруктів і горіхів, які можна використовувати в якості швидкого перекусу. Натуральний бджолиний мед також добре замінить цукор в тих випадках, коли хочеться підсолодити їжу або напій.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Україна підготує детальний план завершення війни до кінця 2024 року, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готує детальний план закінчення війни та презентує його всім…

17 хв. ago

Відтепер в Дії можна буде обрати сімейного лікаря чи розірвати декларацію

Українці зможуть через Дію зареєструвати себе як пацієнта в електронній системі охорони здоровʼя — ЕСОЗ,…

30 хв. ago

На Київщині покарали чоловіка, який намагався зґвалтувати в парку 12-річного хлопчика

Суд дав 10 років тюрми чоловікові, який у стані алкогольного сп'яніння намагався зґвалтувати 12-річного хлопчика…

35 хв. ago

У Німеччині назвали умову, за якої будуть навчати більше українських військових

Німеччина зможе навчити більше українських новобранців з 2025 року, якщо частину подальшої військової освіти захисники…

52 хв. ago

Стало відомо, коли Україна отримає перші виплати від заморожених російських активів

Влітку Україна може отримати перші виплати з прибутків від заморожених в ЄС російських активів.  Про…

1 годину ago

Мобілізація в Україні: з 16 липня ухилянти ризикують залишитися без водійських посвідчень

В Україні з 16 липня 2024 року почне працювати механізм притягнення до відповідальності військовозобов'язаних чоловіків,…

2 години ago