Що буде з організмом, якщо повністю відмовитися від м’яса

event 11:23 Понеділок 11 Жовтня 2021 Суспільство

Вегетаріанство в сучасному світі набирає дедалі більшої популярності, оскільки відмова від м’яса має цілу низку переваг для здоров’я, починаючи від зниження ризику серцево-судинних захворювань і закінчуючи профілактикою діабету 2-го типу. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Однак варто враховувати, що повна відмова від м’яса може призвести до дефіциту йоду, заліза, вітаміну D і B12, тому перш ніж ухвалити таке рішення, потрібно порадитися з лікарем або дієтологом й обговорити добавки. А ось серед переваг скорочення вживання цього продукту названо такі:

  1. Знижена кислотність. Згідно з результатами досліджень, м’ясо і страви на його основі можуть стимулювати вироблення кислот у шлунку, що загрожує підвищенням кислотності, печією, головним болем, болями в шлунку і т. д.
  1. Зниження ваги. Вчені довели, що повний перехід м’ясоїдів на рослинну дієту сприяв легкому і здоровому зниженню ваги. Крім того, люди, які дотримуються рослинної дієти, як правило, споживають менше калорій і жирів.
  1. Здоровий кишківник. Вегетаріанці у порівнянні з м’ясоїдами мають чистіший травний тракт, показало дослідження. Дієта, заснована на рослинній їжі, сприяє зростанню здорових бактерій, які вистилають кишківник і запобігають певним розладам травлення.
  1. Зниження ризику діабету 2-го типу. Згідно з даними досліджень, ризик діабету 2 типу набагато вищий у м’ясоїдів у порівнянні з вегетаріанцями, що пов’язано з гормонами, вмістом заліза і нітратів у м’ясі.
  1. Знижений рівень холестерину в крові. Їжа на основі м’яса дуже багата насиченими жирами, що підвищують рівень холестерину в крові. Він, зі свого боку, може призвести до серйозних захворювань, таких як ожиріння, інсульт, серцеві захворювання тощо.
  1. Знижений ризик інфекцій. На думку експертів, відмова від невегетаріанської їжі може зменшити кількість інфекцій і запалень, що виникають в нашому організмі. Якщо тварину інфіковано, ця інфекція може передаватися людині безпосередньо після вживання в їжу її м’яса. Крім того, вегетаріанство позитивно впливає на загоєння ран.
  1. Більш здорові гени. Дослідження показало, що рослинна дієта створює більш здорову ДНК або генетичний склад. У цьому допомагають антиоксиданти і поживні речовини, що містяться в овочах. Крім того, рослинна дієта допомагає довше зберігати відчуття молодості.
  1. Поліпшення стану шкіри. Гормони, що вводяться тваринам перед вживанням у їжу, можуть впливати на шкіру людини, викликаючи такі стани, як акне, розацеа, екзема і т. д. Перехід на вегетаріанську дієту може допомогти зробити вашу шкіру більш здоровою.
  1. Більше енергії. Коли люди перестають їсти м’ясо, вони починають помічати меншу втому протягом дня. Дієта без м’яса допомагає позбавитися від зайвої ваги і токсинів, а також дає відчуття легкості й енергії.
  1. Зниження ризику серцевих захворювань. Безліччю досліджень, які вивчали це питання, було доведено, що споживання насичених жирів, що переважно містяться в м’ясі і продуктах тваринного походження, підвищує ризик серцевих захворювань.
  1. Зниження ризику онкологічних захворювань. Вживання червоного м’яса збільшує ризик розвитку колоректального раку, а також інших його видів, включно з раком грудей.

Читайте також: Рослинне молоко: користь та шкода для організму

Джерело

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward