Саакашвілі висунули на пост прем’єр-міністра Грузії

event 14:45 Понеділок 07 Вересня 2020 ПОДІЇ

Грузинська опозиційна партія “Єдиний національний рух” (ЄНР) і об’єднання “Сила в єдності” висунуть експрезидента Грузії, колишнього голову Одеської обласної державної адміністрації та голову Виконкому Національної ради реформ при президенті України Михайла Саакашвілі кандидатом на пост прем’єр-міністра Грузії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це ексглава міністерства закордонних справ Грузії й один із лідерів ЄНР Григол Вашадзе оголосив 7 вересня на брифінгу, запис якого Саакашвілі опублікував у Facebook.

Коментар:Саакашвілі має повернутися до Грузії, він має зустрітися зі своїм народом віч-на-віч. Саме тому “Єдиний національний рух” і всі партії, що входять у об’єднану опозицію, вирішили висунути його кандидатуру на пост прем’єр-міністра Грузії“, – сказав він.

За словами Вашадзе, ввечері Саакашвілі зробить спеціальну заяву про свої плани у Грузії.

Коментар:Грузинська опозиція, яка, я впевнений, перемагає на виборах, висунула цю пропозицію. Увечері буду відповідати, коли відповім – усі дізнаються“, – сказав Вашадзе

Саакашвілі обіймав пост президента Грузії два строки поспіль у 2004–2013 роках. Незабаром після того, як пішов із поста президента, він покинув країну. У Грузії проти нього порушили кілька кримінальних справ, його підозрюють у зловживанні владою і переслідуванні політичних опонентів. Сам Саакашвілі кримінальні справи називав політично мотивованими.

У 2015–2016 роках Саакашвілі очолював Одеську облдержадміністрацію. Він набув українського громадянства у травні 2015 року, а в липні 2017-го втратив його. У травні 2019 року президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство.

З червня 2020 року Саакашвілі обіймає посаду голови Виконавчого комітету реформ України.

27 серпня Саакашвілі опублікував відеозвернення грузинською мовою, у якому повідомив, що повертається до Грузії. Міністерка юстиції Грузії Тея Цулукіані у відповідь заявила, що, щойно політик в’їде у країну, його затримають і посадять у в’язницю.

Саакашвілі зазначив, що продовжить роботу в українському Виконавчому комітеті реформ, але активно включиться в політичний процес у Грузії.

Джерело: сайт Gordonua.

Читайте також: Як правильно вакцинуватися під час пандемії – відповідь МОЗ

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward