“Ризик менший, ніж здається”: які шанси заразитися COVID-19 в літаку

event 10:46 П’ятниця 21 Серпня 2020 ПОДІЇ

Як виявилося, щоб заразитися коронавірусом на борту літака, потрібен збіг цілої низки умов.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Пандемічний страх різко скоротив повітряний трафік у світі, який до того ж обмежений закриттям кордонів. Але якщо нові наукові висновки підтвердяться, може виявитися, що всі страхи заразитися на борту літака були даремними.

В одному з випадків виявилося, що на борту рейсу зі США на Тайвань, який був здійснений 31 березня, 12 пасажирів мали симптоми зараження коронавірусу. Після цього всім 328 пасажирам і членам екіпажу провели тести на коронавірус. Результати показали, що ніхто з пасажирів і команди літака не заразився.

Певні випадки передачі інфекції під час польоту все ж були, але їх дуже мало. Дослідження, опубліковане в журналі JAMA Network Open, виявило докази можливої передачі коронавірусу під час чотиригодинного польоту з Тель-Авіва у Франкфурт. Цей рейс теж був виконаний в березні. Двоє пасажирів були інфіковані після польоту з групою туристів, які контактували з зараженим менеджером готелю й теж заразилися.

Двоє людей, які заразилися під час цього рейсу, сиділи у хвості літака навпроти групи з семи пасажирів, які не знали, що підхопили вірус в Ізраїлі. Раніше, 2 березня, під час перельоту з Великої Британії у В’єтнам один пасажир заразив коронавірусом близько 14 інших людей і члена екіпажу. Наразі це єдиний випадок масової передачі коронавірусу на борту літака.

Поясненням відносно низького ризику заразитися під час перельоту може бути система вентиляції в салонах авіалайнерів. Вона повністю змінює повітря в кабіні кожні 2-3 хвилини. Крім того, на сучасних літаках встановлені фільтри, які прибирають з повітря 99,99% часточок. Крім того, авіакомпанії запровадили нові протоколи безпеки. Маски одягати обов’язково як для пасажирів, так і для членів екіпажу. Пасажирам міряють температуру, салон ретельно прибирають, а рух по ньому під час польоту обмежений.

Джерело: сайт CNN

Читайте також: Словенія внесла Україну в “червону зону”

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward