НОВИНИ

Ринок праці в Україні: найбільш затребувані професії під час карантину

Під час карантину було проведено дослідження, щоб виявити найбільш затребувані професії на ринку праці. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

За даними дослідження OLX Робота, водії стали найбільш затребуваними працівниками, при цьому платити їм готові на 3% більше, ніж у лютому, а саме – 18 500 грн в середньому. 

Коментар:Пропозицій про працевлаштування стало більше на 3% у першому місяці весни водії могли вибрати вакансію серед 4 850 варіантів. І, судячи з усього, самі вони також активно шукають роботу, адже серед резюме, які розміщують шукачі, найчастіше згадується саме ця професія“, – повідомляється в релізі за результатами дослідження. 

На другому місці серед найбільш потрібних працівників – продавці, їм пропонують 11 500 грн в місяць. На третьому місці в рейтингу офіс-менеджери — вакансій для них стало на 17% більше, і вибрати роботу ці фахівці могли майже серед тисячі пропозицій. Оклади офіс-менеджерів зросли на 7% — у березні середня зарплата становила 15 000 грн. 

Коментар:Значно зріс попит на вантажників — вакансій стало більше на 26%, а середня зарплата зросла на 4%, тепер вона дорівнює 12 000 грн. Топ-5 закривають кухарі — їм пропонують близько 12 500 грн у місяць, як і в лютому“, – наголошується в релізі. 

Крім того, за даними дослідження, популярними серед претендентів можна назвати й професії охоронця, зварювальника і будівельника — у березні резюме з такими заголовками зустрічалися найчастіше. 

Коментар:Варто також відзначити нову тенденцію, пов’язану з активним зростанням кількості вакансій на віддалену роботу – зараз же на платформі їх більше тисячі. Серед пропозицій від роботодавців позиції операторів віддалених колл-центрів, адміністраторів сторінок в соціальних мережах, приймальників замовлень телефоном і менеджерів з продажів”, – повідомляється в релізі. 

У дослідженні наголошується, що в сільському господарстві пропозицій про працевлаштування стало на 24% більше, а кількість претендентів, які відгукнулися на них, збільшилася на 7%. У сфері маркетингу та реклами також додалося як вакансій (+7%), так і зацікавлених в роботі (+21%). Помітно зросла активність у сфері телекомунікацій і зв’язку: зарплата збільшилася на 8%, досягнувши значення в 13 500 грн, а кількість пропозицій і зацікавлених претендентів зросла на 5% і 6% відповідно. 

Коментар:Найактивнішими виявилися молоді люди на початку своєї кар’єри — на одну вакансію відгукувалося в середньому 33 людини. До речі, їм також підвищили зарплати й пропонують близько 13 600 грн в місяць. Справжній бум стався у сфері секретаріату: кількість тих, хто цікавився вакансіями, збільшилася майже в 4 рази, і, якщо в лютому на одну вакансію відгукувалося 3 людини, то в березні – вже 11“, – наголошується в релізі OLX Робота. 

З моменту введення карантину на ринку праці України кількість пропозицій роботи у сфері медицини зросла вдвічі, і ця сфера вперше увійшла в ТОП-10 професійних сфер за популярністю.

Джерело: УНІАН

Читайте також: “Фотографія року”: сьогодні опублікували список переможців конкурсу

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Рівному водій BMW в`їхав у сарай

У Рівному водій BMW вʼїхав у сарай. Про це повідомили в пресслужбі патрульної поліції Рівненщини.…

14 хв. ago

У Кривому Розі в ТЦК помер військовозобов’язаний: що відомо

У неділю, 5 травня, на території Саксаганського ТЦК та СП у Кривому Розі під час…

22 хв. ago

У ВМС ЗСУ розповіли, скільки вибухівки потрібно для знищення Кримського мосту

Капітан запасу ВМС ЗС України Андрій Риженко вважає, що для повного знищення Кримського мосту потрібен…

54 хв. ago

На Рівненщині стартували змагання з кіберспорту

На Рівненщині стартували змагання з кіберспорту. Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної державної адміністрації. …

1 годину ago

На Луганщині окупант жорстоко зґвалтував і вбив 17-річну дівчину

Російський окупант зізнався, що на окупованій частині Луганщини він зґвалтував дівчину в машині, а згодом…

2 години ago

З Тиси неподалік від кордону з Румунією дістали тіла трьох потопельників

Вчора, 6 травня, впродовж дня на Закарпатті, неподалік від кордону з Румунією, з річки Тиса…

2 години ago