Рутинні звички великих людей, які допомогли їм стати успішнішими

event 16:29 Середа 27 Січня 2021 БЛОГ

Якщо подивитися на біографії багатьох відомих людей, то можна побачити, що чи не більшу частину їх денного розпорядку займала досить нудна і одноманітна робота. Кожен з них мав ряд звичок, яким слідував день у день. Що це були за звички та як вони впливали на їх продуктивність?

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Ранній підйом

Навряд чи ви здивуєтеся, що багато успішних людей мають звичку рано вставати. Відносна самотність — це одна з найбільш привабливих характеристик раннього підйому. Це можливість побути егоїстом, не відчуваючи почуття провини перед членами сім’ї, можливість зробити все, що завгодно.

Починайте день з мотивації і рефлексії

Виділіть час на те, щоб трошки пригальмувати, подумати про своє життя, і переконатися, що ви входите мотивованим і усвідомленим в ваш новий день. Наприклад, Стів Джобс щоранку задавав собі наступне питання: “Якби сьогодні був останній день мого життя, хотів би я зробити те, що збираюся зробити сьогодні?”.

Бадьоріть мозок і тіло

Якщо хочете спробувати більш агресивний старт дня, візьміть приклад з мотиваційного спікера Тоні Роббінса. Щоранку він занурюється в басейн з холодною (13-градусною) водою. Він стверджує, що це допомагає нагадати мозку, що коли ви кажете, що збираєтеся щось зробити, то робите це одразу — незалежно від того, наскільки важким це може здатися.
Не обов’язково мати особистий басейн для такої практики. Досить буде холодного душу. Дослідження стверджують, що це дуже корисно для вашого фізичного та психічного здоров’я.

Щодня записуйте десять думок

Приділяйте такому мозковому штурму час щодня і ви помітите відмінні результати. Ваш розум почне працювати швидше, і ви точно нічого не забудете. Чим більше цікавих думок ви придумаєте, тим вище шанс, що одна з них стане першим кроком до величезного успіху.

Їжте повільніше

Багаті люди дозволяють собі витратити на обід трохи більше часу, тому що знають: мозку і тілу потрібно давати перепочинок. Працювати без перерв неефективно. Тому перестаньте їсти на бігу. Дозволяйте собі з чистою совістю насолоджуватися повноцінним прийманням їжі.

Виділяйте мінімум 15 хвилин на роздуми

Успішні люди щодня присвячують 15-30 хвилин роздумам. Вмійте побути наодинці з собою якісно, дайте відповідь на всі свої внутрішні питання. Пам’ятайте, що 90% хвороб пов’язані зі стресом, так що забудьте про поспіх, не поспішайте і насолоджуйтеся моментами “тиші”. Внутрішній баланс і гармонія з собою — невід’ємна частина успіху.

Читайте також: 5 ознак нервового зриву

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward