НОВИНИ

Розсипчасті рогалики з повидлом: простий рецепт на сметані

В умовах війни, яка триває в Україні вже 21-й день, чимало господинь намагаються радувати свою родину домашньою випічкою, пише Апостороф.

Перевірені і актуальні новини з фронту – Час • Дій | НОВИНИ.

Рогалики з повидлом

Інгредієнти: яйця (1 шт.), вершкове масло (200 г), цукор (100 г), сметана (2 ст. л.), сода харчова (1 г), борошно (350 г), сіль (1 г), повидло (0,5 склянки).

Спосіб приготування:

Вершкове масло заздалегідь потрібно дістати з холодильника і порізати на невеликі шматочки, щоб воно стало м’яким. Ідеально – за 1,5-2 години до початку замішування тіста.

Борошно просіюємо через сито і додаємо в нього дрібку солі та соди.

У глибокій мисці з’єднуємо розм’якшене масло та цукор. Збиваємо пару хвилин, щоб масло стало повітряним. Потім додаємо сметану та яйце, перемішуємо.

Поступово додаємо в цю масу просіяне борошно та замішуємо пісочне тісто. У результаті має вийти м’яке та пластичне тісто.

Читайте також: Піца на сковороді за 10 хвилин: проста і ситна вечеря

Потім розкочуємо готове тісто в коло і розрізаємо його на сегменти. На широку частину тіста викладаємо 1-2 ч. л. густого повидла. Трохи розтягуємо тісто з боків, щоб повністю накрити повидло, притискаємо краї та скручуємо у рулетик. Проробляємо те саме з рештою тіста і повидлом, формуючи трохи вигнуті рогалики.

Духовку наперед розігріваємо до 190°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього рогалики. Ставимо в духовку та випікаємо близько 20-30 хвилин.

Виймаємо рогалики та чекаємо, поки вони охолонуть. Їх можна посипати цукровою пудрою.

Потім подаємо до столу апетитні ласощі та насолоджуємося смаком.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Натуральні добрива для полуниці: вирощуємо солодкі ягоди без хімії

Полуниця не лише смачна, а й дуже корисна ягода. Її вживання може уповільнювати процеси старіння…

22 хв. ago

У Києві підліток побив пенсіонера-сусіда

Київські поліцейські склали протокол на матір 14-річного підлітка, який через неприязні стосунки вдарив безпорадного пенсіонера.…

1 годину ago

У Вінниці чоловік торгував боєприпасами на парковці торговельного центру

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру вінничанину за фактом незаконного носіння, придбання,…

2 години ago

На Хмельниччині суд оштрафував чоловіка за побиття кішки віником

Волочиський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності чоловіка за жорстоке поводження з тваринами. Чоловік побив…

2 години ago

На Буковині рятувальники розшукали ухилянтів, які заблукали в горах

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонники Чернівецького загону розшукали двох чоловіків, які намагалися…

3 години ago

Деяким українцям відмовляють у зарахуванні частини стажу для отримання пенсії: кому це загрожує

Деяким українцям не зарахують частину трудового стажу, який необхідний для виходу на пенсію. З такими…

3 години ago