“Розробили в гаражі”: інженери з Харкова створили маски-шоломи для медиків (відео)

event 12:58 Понеділок 10 Серпня 2020 ПОДІЇ

Харківські інженери передали українським лікарям півтори сотні захисних шоломів власного виробництва.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Захисні шоломи виробники назвали PARP. Перші 30 засобів захисту вже в медзакладах. Медики вдягатимуть їх у реанімаційних відділеннях під час роботи з хворими на COVID-19. 

Один з ініціаторів проєкту Роман Видро повідомляє, що на перший погляд PAPR – це целофановий капюшон з шоломом. Але за простим виглядом ховається серйозна система захисту для лікарів. Щохвилини трубки подають усередину 50 літрів повітря, тобто кожні 2 секунди воно цілком оновлюється

Такої якості харківські майстри досягли у звичайному гаражі.

Перший прототип був зроблений зі сміттєвого пакета і вентилятора від комп’ютера. З весни окрема група проводила тестування якості фільтрації – щоб жоден вірус не дійшов до легень медика.

Наша Татьяна Колпак (Tatiana Kolpak) купає Papr не просто так)Це — один із тестів захисних шоломів для лікарів.⠀Ми перевіряємо капюшони PAPRiв на стійкість до дезинфікуючих речовин.⠀Тож ми зробили концентрат засобу, що часто використовують у лікарнях для дезинфекції, та занурили туди капюшон на 6 днів, щоб перевірити щільність та стійкість матеріалу.⠀Результати тестів у наступних постах. Не перемикайтеся!

Опубликовано гараж хаб Четверг, 30 июля 2020 г.

Перевіряли дихальний шолом за допомогою комп’ютера і Хельги. Так назвали манекен, який навчили дихати та навіть закривали в димовому полоні.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “Одна ледь не збила камеру”: Корови зірвали прямий ефір прогнозу погоди (відео)

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward