“Розкритикував владу”: засновника Alibaba Джека Ма не бачили вже два місяці

event 15:57 Вівторок 05 Січня 2021 ПОДІЇ

Китайський мільярдер Джек Ма не з’являвся на публіці вже два місяці. Востаннє його бачили в кінці жовтня на форумі у Шанхаї, де він розкритикував китайську регуляторну систему.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомляє Business Insider.

Тоді Джек Ма засудив міжнародні фінансові норми, які використовує Китай. Мільярдер назвав їх “клубом старих людей“. Він сказав, що “ми не можемо використовувати вчорашні методи для регулювання майбутнього“.

Проблеми у бізнесмена почалися у листопаді. Тоді зірвався перший публічний продаж на біржі акцій заснованої мільярдером компанії Ant Group. Тоді вона могла залучити рекордні $37 млрд, однак через дії китайського регулятора ця угода була заблокована.

Як повідомляє Bloomberg, після цього китайська влада застосувала додаткові обмеження щодо сектору споживчого кредитування та ввела нові правила, щоб стримати домінування інтернет-компаній.

У листопаді бізнесмена навіть замінили у шоу для підприємців під назвою “Бізнес-герої Африки”, де він був суддею. Тоді представник Alibaba заявив, що Ма більше не може бути членом журі через “конфлікт графіків”.

Крім того, у грудні влада Китаю розпочала антимонопольне розслідування проти Alibaba, найбільшої в країні компанії з інтернет-торгівлі.

Хто такий Джек Ма?

Джек Ма заснував Alibaba в 1999 році. Відтоді компанія стала однією з найбільших рітейлерів у світі. Ма став найбагатшим бізнесменом в Китаї — його статки перевищували $60 млрд. 

Однак після введення санкцій китайською владою капітал бізнесмена скоротився до $50,6 млрд. Через це всього за два місяці Джек Ма втратив першість у рейтингу найбагатіших китайців, опустившись на четверту сходинку.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Найбагатша людина Азії закупила для України експрес-тестів на 80 млн доларів

Теги: Китай
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward