“Російську, американську чи британську”: яку вакцину від COVID-19 отримає Україна – Ляшко

event 07:33 Субота 17 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що Україна може отримати британську або американську вакцину від коронавірусу після її схвалення ВООЗ.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Україна буде забезпечена вакцинами проти коронавірусу після їх реєстрації виробниками і перекваліфікації ВООЗ. Ми робимо все можливе, щоб Україна отримала вакцину однією з перших. Ми увійшли в COVAX, який об’єднує 180 країн… 92 країни, включаючи Україну, отримають вакцину безкоштовно або нижчою за ринкову вартість. Для цих країн будуть використовувати вакцини AstraZeneca – для 61 країни, а також Novavax – для 92 країн“, – розповів він.

Очікується, що виробляти вакцину будуть в Індії в Інституті сироваток.

Коментар: Передбачається, що буде кілька траншів вакцини, щоб покрити, як мінімум, 20% населення з пріоритетних груп: працівники медустанов з високим ризиком інфікування, працівники, що забезпечують реагування на надзвичайні ситуації, люди з супутніми захворюваннями, люди старшого віку, працівники з критичним рівнем ризику, працівники шкіл, люди, які проживають у притулках для бездомних“, – додав заступник міністра.

Перший транш вакцини буде на рівні 3% від населення країни.

За словами Ляшка, для кожної країни в рамках COVAX намагатимуться поставляти одну вакцину. Країна повинна забезпечити прийняття продукту, холодовий ланцюжок, розвезення до кабінетів щеплень і вакцинальні сесії.

Джерело: сайт Кореспондент

Читайте також: Як пандемія коронавірусу вплинула на споживання фастфуду – аналітики США

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward