Росія відреагувала на спільні навчання України з НАТО

event 16:30 Четвер 30 Липня 2020 ПОДІЇ

Російські військові часто втручалися в радіоефір та дуже пильно стежили за пересуванням кораблів учасників навчань Sea Breeze-2020.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомила командувачка надводних сил у морському командуванні НАТО Жанетт Моран.

Коментар: “Протягом останніх декількох днів ми спостерігали збільшення присутності російських кораблів у безпосередній близькості до кораблів, які беруть участь у навчаннях Sea Breeze-2020, які ми проводимо. Не можна сказати, що це стало для нас несподіванкою. Вони пильно стежили за нашим пересуванням, але не втручалися, тому ходу навчань не було порушено й усе пройшло за планом”, – сказала вона.

Всупереч тому, що Sea Breeze-2020 завчасно анонсувалися, в ході маневрів російські військові втручалися в радіоефір з попередженнями.

Коментар: “Вони все одно робили маленькі такі, я не сказав би, що це були погрози або ризики для нашої національної безпеки, але провокації були. Наприклад, коли ми проводили тактичне маневрування наших кораблів, було впровадження в той чи інший комунікаційний потік інформації російськими представниками, які заявляли, що ми зайшли в територіальні води Російської Федерації. Хоча ми проводили навчання в південно-західному районі Чорного моря – це виключно територіальні води України”, – повідомив заступник начальника головного управління з питань військового співробітництва та миротворчих операцій Генштабу ЗСУ Андрій Ординович.

Моран також додала, що НАТО “дуже приємно рік за роком спостерігати, як покращуються військові та організаційні навички українців. А також як Україна і її Збройні сили успішно працюють над підвищенням бойової готовності”.

Коментар: “Для нас важливо бути присутніми тут. Ми регулярно буваємо в Чорному морі мінімум двічі на рік, а іноді й частіше, силами постійної Морської групи НАТО, а це великі кораблі, а також постійної протимінної групи Альянсу, до складу якої входять менші за розміром, але не за важливістю місії кораблі, які застосовуються для очищення морської акваторії від мін”, – заявила командувачка надводних сил у морському командуванні НАТО.

Джерело: сайт Gazeta.ua

Читайте також: Рівненський нардеп відзвітував за перший рік роботи у Верховній Раді – інфографіка

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward