“Роковини терактів 11 вересня”: найбільша трагедія США у найвідоміших фото

event 12:39 П’ятниця 11 Вересня 2020 У СВІТІ

19 років тому світ сколихнула трагедія, що стала одним із найбільших терористичних актів. Дата 11 вересня 2001 року викарбувана в історії США кров’ю. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Тоді члени терористичної організації Аль-Каїда захопили 4 пасажирських літаки та спрямували їх у вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру Нью-Йорка й у будівлю Пентагону.

Найбільш кривавий теракт в історії забрав життя майже 3 тисяч людей та приголомшив світ. Від трагедії США оговтуються досі: вона торкнулася багатьох родин.

Фото та відео веж-близнюків, що палають та, ніби карткові будиночки, складаються і засипають Нью-Йорк попелом та сміттям, облетіли увесь світ. У матеріалі зібрано найвідоміші архівні фото теракту.

Літак на тлі веж-близнюків Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку

Це – одне з найвідоміших фото терактів 11 вересня. На ньому зображений літак, що за якийсь момент вріжеться у Південну вежу Всесвітнього торгового центру. На тлі неї вже палає верхівка Північної близнючки.

Буш дізнається про трагедію

Тодішній президент США Джордж Буш-молодший у день трагедії перебував із візитом у початковій школі у Флориді. На фото зображений момент, коли йому повідомляють про страшний теракт.

Через 25 хвилин Буш зробить свою першу заяву про те, що сталося в Нью-Йорку. Він назве теракт “загальнонаціональною трагедією”.

Вільне падіння з Північної вежі

Одна з найбільш відомих світлин трагедії 11 вересня зображує чоловіка, що від безвиході стрибає з горішнього поверху Північної вежі Всесвітнього торгового центру.

Річ у тім, що люди на верхніх поверхах вежі були заблоковані та не могли спуститися, оскільки низка поверхів під ними вже були зруйновані. Пожежа, що спричинила високу температуру навколо, їдкий дим та безвихідь штовхали людей на страшний крок.

Не лише цей чоловік стрибнув з вежі, аби не згоріти живцем, це, за різними підрахунками, могли зробити близько 200 її заручників.

Точно не відомо, хто зображений на фото. Висувалися гіпотези, що “людиною, що падає” на світлині Річарда Дрю могли бути Норберто Ернандес або Джонатан Ерік Брайлі. Обидва були співробітниками ресторану Windows on the World, що був розташований на 106 і 107 поверхах ВТЦ, проте офіційно ця інформація так і не була підтверджена.

“Пилова леді”

Одне з найвідоміших фото трагедії. На ньому зображена американка Марсі Бордерс, якій вдалось вижити після нападу терористів Аль-Каїди на вежі-близнюки ВТЦ.

Із будівлі Бордерс вибігла тоді, коли саме впала Південна вежа Всесвітнього торгового центру. Вона відразу привернула увагу фотографа. Він закарбував на фотоплівці жах на обличчі Марсі, що була одягнена у діловий костюм та повністю вкрита попелом та азбестом.

Відомо, що після трагедії жінка довго боролася з депресією. Вона померла у 2015 році від онкологічного захворювання. Воно могло бути спричиненим токсичними випарами та небезпечним пилом, що виділялися на місці трагедії.

Пожежники з прапором США

Ще одне відоме фото з часів трагедії 11 вересня зображає бруклінських пожежників Джорджа Джонсона (зліва), Дена Маквільямса (в центрі) та Біллі Айзенгрейна.

Чоловіки підіймають прапор США біля Всесвітнього торгового центру.

Діти на тлі стіни зі зниклими безвісти

Після терактів тисячі людей шукали своїх рідних серед жертв та постраждалих у трагедії.

Фото, на якому маленькі діти зображені на тлі стіни зі списками зниклих, досі викликає мурашки по тілу.

Світанок після теракту

Фото було зроблене 15 вересня, через 4 дні після жахливої трагедії. На ньому зображена панорама Нижнього Мангеттену у пилюці та смозі.

Вогні пам’яті

На місці зруйнованих під час теракту веж Всесвітнього торгового центру – тепер меморіал пам’яті.

У пам’ять про криваву трагедію місця, де стояли вежі, яскраво підсвічуються.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Генерала СБУ затримали за підготовку теракту: назвали ім’я запланованої жертви

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward