“Роботаксі без водія”: стартап від Amazon показав пасажирський мікроавтобус

event 23:33 Середа 16 Грудня 2020 ПОДІЇ

Каліфорнійський стартап Zoox, куплений Amazon на початку року, показав електричний мікроавтобус для пасажирів. Роботаксі здатне рухатися в обох напрямках.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Amazon купила стартап Zoox на початку 2020 року, але компанія займається створенням автономного транспорту ще з 2018-го. Тоді вона однією з перших отримала дозвіл на проведення випробувань робомобілів у Каліфорнії.

Спочатку тести відбувалися з водієм, який забезпечував страховку в разі непередбачуваних ситуацій. А вже восени цього року Zoox почала тестувати безпілотники без водіїв “на підстраховці”.

Перші тести технології відбувались на легкових автомобілях, переобладнаних під автономне управління. Тепер же компанія розробила кабіну з двома сидіннями одне навпроти одного, призначеними для чотирьох пасажирів. Салон оснащений спеціальними подушками безпеки для двонаправленого транспорту.

Такий транспорт здатен легко змінити напрямок руху. Він компактний – довжина становить всього 3,6 метра.

Живиться роботаксі від батареї на 133 кВт·год. Її повинно вистачити на 16 годин роботи. У комплект входять традиційні елементи безпілотних електромобілів: камери, радар і лідар, які забезпечують можливість рухатися по проїжджій частині без водія. Для останнього в салоні навіть не залишили місця.

Шаттл здатний розвивати швидкість до 120 кілометрів на годину.

Коментар: Ми трансформуємо досвід їзди, щоб забезпечити місту високоякісний транспортний сервіс. Дивлячись на тривожну статистику по емісії вуглекислого газу і дорожніх аварій, ми вважаємо особливо важливим створення стійкого, безпечного рішення, яке дозволить пасажирам дістатися з пункту А в пункт Б“, – заявила виконавча директорка Zoox Айча Еванс.

Поки не відомо, коли Zoox планує почати обслуговування пасажирів, але компанія вже проводить випробування в Лас-Вегасі, Сан-Франциско і Фостер-Сіті.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: У Євросоюзі посилили правила для Google, Facebook, Amazon та Apple

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward