НОВИНИ

Рівненським медикам подарували сучасні модульні монітори до апаратів ШВЛ (фото)

Три модульні монітори сьогодні отримали медики рівненської центральної лікарні від нардепа Дмитра Соломчука та підприємця Романа Куриса.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Новенькі монітори були передані до реанімаційного відділення ЦМЛ м. Рівне. Лікарня визначена як опорна по боротьбі з COVID-19 на Рівненщині.

Такі монітори дозволяють лікарям не контактувати з пацієнтами фізично, при цьому повноцінно оцінити стан його здоров’я. В мережі вартість одного такого монітору коливається в діапазоні від 120 до 130 тис грн. 

Лікарі, які працюють з пацієнтами, у яких виявили коронавірус, одягнені в костюми, котрі повністю закривають тіло, і вони не можуть через такі засоби захисту точно виміряти тиск, серцебиття та пульс. Завдяки таким моніторам це робити не потрібно, бо всі дані пацієнта підключеного до апарату ШВЛ одразу відображаються на моніторі” – розповів виконуючий обов’язки головного лікаря центральної міської лікарні м. Рівне Ігор Дундюк.

Нардеп Дмитро Соломчук пояснює, що таке обладнання допоможе якісно і оперативно виявляти можливі захворювання у пацієнтів. А це, в свою чергу, дозволить значно уповільнити темп поширення інфекції в Україні. Також він додав, що подаровані монітори можна буде використовувати і у інших клінічних ситуаціях.

Радий, що рівненські лікарі матимуть краще технічне забезпечення. Вони рятують наші життя, а ми маємо їх підтримувати. Окрім моніторів, завезли також засоби захисту і захисні екрани“, – розповідає політик.

Підприємець Роман Курис також акцентує увагу на тому, що ці монітори дозволять вберегти медиків, від зайвого фізичного контакту з пацієнтами і, як наслідок, мінімізують для лікаря можливість підхопити інфекцію.

Сьогодні разом з Дмитром Соломчуком передали рівненським медикам модульні монітори пацієнта. Ці апарати в автоматичному режимі відстежують життєво важливі показники хворих. Зараз вони особливо ефективні, бо лікарі працюють у спеціальних захисних костюмах, що ускладнює роботу“, – розповідає підприємець.

Читайте також: В Україні вводять “адаптивний карантин”

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Чи можна листя використовувати як добриво для городу

Осіннє листя, яке вкрило землю золотистим килимом, має величезний потенціал для підживлення саду та городу.…

33 хв. ago

Україна може виготовляти кілька мільйонів безпілотників щорічно

Україна має спроможність виготовляти більш ніж кілька мільйонів безпілотників на рік. Про це повідомив міністр…

2 години ago

На Київщині 10-річний хлопчик, якого шукали понад 14 годин, заснув на горищі

У Боярці, що на Київщині, ввечері 20 вересня до правоохоронців звернулася жінка із повідомленням, що…

2 години ago

На Чернігівщині на місці пожежі, де горіла суха трава, виявили тіло чоловіка

У селі Семенягівка на Чернігівщині знайшли тіло чоловіка на місці пожежі, де горіла суха трава…

3 години ago

На Прикарпатті судитимуть жінку, яка уклала фіктивний шлюб із військовозобов’язаним

На Прикарпатті судитимуть жінку, яка за 4 тисячі доларів уклала фіктивний шлюб із військовозобов’язаним для…

3 години ago

У ТЦК нагадали особливості заміни військового квитка

Донецький обласний ТЦК та СП нагадав особливості заміни військового квитка, пише судово-юридична газета. Питання відновлення…

4 години ago