Рівненський нардеп прокоментував рішення Європейського суду щодо скарги України на РФ

event 12:54 П’ятниця 15 Січня 2021 РІВНЕ

Європейський суд прийняв скаргу України на РФ про порушення прав людини у Криму і визнав її частково прийнятною. Це рішення фактично означає проміжну перемогу нашої держави у боротьбі із Росією.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Сьогодні Велика Палата Європейського суду з прав людини у Страсбурзі винесла рішення про прийнятність міждержавної…

Опубликовано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Четверг, 14 января 2021 г.

У позові України йдеться про те, що Росія порушила в Криму низку основоположних прав людини: на життя, свободу і безпеку, справедливий судовий розгляд, повагу до приватного життя,  свободу релігії, висловлювання думки й свободу зібрань. Суд визнав наявність фактичного контролю РФ над Кримом ще від 27 лютого 2014 року, а не від 16 березня, коли там проводили так званий “референдум”. 

Коментар:Це перша перемога у серії справ України проти Росії у ЄСПЛ. Ми доводимо факти агресії та злочинів РФ на нашій території. Це не просто політична заява, а рішення суду, яке в майбутньому матиме для Росії конкретні юридичні наслідки“, – заявив голова партії “Слуга Народу” Олександр Корнієнко.

Рішення Європейського суду з прав людини, який визнав скаргу України на РФ про порушення прав людини у Криму частково…

Опубликовано Слуга Народу Четверг, 14 января 2021 г.

За словами нардепа, рішення суду руйнує твердження про так зване “мирне” та “добровільне” приєднання Криму, яке РФ нав’язує всередині країни та на міжнародній арені. 

Окрім цього, таке рішення прокоментував і нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук: “Вітаю українців з рішенням Європейського суду з прав людини, який визнав скаргу України про порушення прав людини Російською Федерацією у Криму частково прийнятною до розгляду по суті. Це однозначна перемога для України“.

Вітаю українців з рішенням Європейського суду з прав людини, який визнав скаргу України про порушення прав людини…

Опубликовано Соломчук News Четверг, 14 января 2021 г.

Окрім цього, очільник українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна юридично бореться проти РФ не тільки в ЄСПЛ, але і в Міжнародному морському трибуналі й суді ООН. Він висловив сподівання, що всі ці вищі інстанції поступово підтверджуватимуть незаконні дії РФ в Україні.

Читайте також: General Motors презентував концепт безпілотного літаючого електрокара

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward