Рівненський депутат публічно засудив демарш ОПЗЖ у Верховній Раді під час виступу Головнокомандувача ЗСУ (відео)

event 20:27 П’ятниця 02 Квітня 2021 ПОДІЇ

Сьогодні, 2 квітня, в ефірі одного з українських телеканалів нардеп Дмитро Соломчук нагадав про випадок, який трапився нещодавно у Верховній Раді. Тоді, під час виступу Головнокомандувача Збройних Сил України Руслана Хомчака, щодо ескалації українсько-російського збройного конфлікту, депутатська фракція політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” демонстративно покинула позачергове засідання Ради.

Детальніше про це
розповідає Час-Дій.

Під час дискусії рівненський нардеп звернувся до депутата від ОПЗЖ Григорія Мамки:У вас у посвідченні написано “Народний депутат України”? То мені здається коли у Верховній Раді виступає Головнокомандувач, потрібно депутатам його вислухати, все-таки 4 українських військових загинуло. Ви кажете про “хаотичність влади” а самі вийшли під час виступу Головнокомандувача“, – сказав Дмитро Соломчук.

Окрім цього, Соломчук висловив свою думку, щодо ситуації з масовим стягненням російської військової техніки на кордон з Україною та в окупований Крим. 

Нардеп заявив, що це цілком звичні для Російської Федерації методи залякування, які вона використовує для підтримання гібридної війни.

Коментар: “Слуги народу підтримали та підготували постанову щодо дій на Донбасі та мають чітку позицію щодо РФ. Дії нашого президента по відношенню до “5 колони” на території України чіткі та зрозумілі”, – розповів нардеп.

Дмитро Соломчук стверджує, що Україна не збирається здавати свої національні інтереси задля виконання Мінських угод. Адже Росія й досі продовжує агресивну політику щодо нашої держави і зі свого боку цих угод не дотримується.

Коментар: “Довгий час було перемир’я і, можна сказати, розведення військ, а це вже є виконання двох пунктів Мінських угод. Але Російська сторона на це не зважає. А нам не підходить здача національних інтересів згідно Мінських угод. Українцям це не підходить! Зараз вже є Нормандський формат і буде створена Кримська платформа, куди буде залучений Вашингтон, та багато інших країн”, – заявив депутат.

Читайте також: “Якщо Росія почне ескалацію на Донбасі, США не залишать Україну на одинці” – міністр Остін

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward