НОВИНИ

Рівненські школярі зможуть безкоштовно їздити в громадському транспорті: названо умови

Право безкоштовного проїзду в громадському транспорті є у дітей, а також у різних груп населення з пільгами. Однак пільги для дітей мають певні нюанси.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Правила перевезення дітей в Україні регулюються Постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 року “Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” (№176), а також Законом України “Про автомобільний транспорт” від 5 квітня 2001 року (№2344-III) і Постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження Правил надання населенню послуг з перевезення міським електротранспортом” від 23 грудня 2004 року №1735).

Які види транспорту входить в список громадського

  • Автобус
  • Мікроавтобус
  • Трамвай
  • Тролейбус
  • Маршрутні таксі

У постанові Кабінету Міністрів чітко прописано, що діти мають право їздити в громадському транспорті безкоштовно, але тільки в супроводі дорослих.

Згідно із Законом, один пасажир автобуса має право перевозити безкоштовно одну дитину віком до 6 років. Дитина повинна знаходиться у дорослого на колінах і не займати окреме сидяче місце. У постанові КМУ №176 вказується, що це правило діє в автобусах, міських і приміських.

У постанові КМУ № 1735 вказується, що порядок пільгового перевезення дітей визначається місцевою владою. У цій же постанові вказується, що безквитковим проїздом вважається проїзд дітей від 7 до 16 років. Тобто, діти до 7 років в електротранспорті мають право їздити безкоштовно, якщо міська влада не прийняла доповнення з даного питання.

Варто зазначити, що в багатьох містах України місцева влада встановила безкоштовний проїзд у громадському транспорті для школярів. У більшості випадків, учні школи мають право на безкоштовний проїзд в електротранспорті та автобусах в період з 1 вересня по 1 червня. Діти зобов’язані мати при собі учнівський квиток.

Джерело

Читайте також: Майже 50 вулиць Рівного сьогодні залишаться без світла

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

У Рівному жінка у маршрутці самостійно затримала крадія

16 травня до поліції надійшло повідомлення від 32-річної рівнянки, що із її наплічника в маршрутному…

20 хв. ago

Збільшення пенсій у червні: кому чекати підвищення виплат на майже 600 гривень

Індексації пенсійних виплат у червні не буде. Попри це, пенсії в декого все ж зростуть,…

50 хв. ago

Як зробити так, щоб у будинку приємно пахло: 10 найкращих способів

Аромати відіграють ключове значення у нашому житті. Вони можуть надихати, заспокоювати та створювати особливу атмосферу.…

1 годину ago

3 найкращі способи очистити кран від вапняного нальоту

Будь-яка господиня має перевірені методи боротьби з вапняним нальотом на крані, але досвідчена жінка завжди…

2 години ago

Що робити з тюльпанами після цвітіння: зрізати чи залишити як є

Тюльпани люблять увагу не тільки до цвітіння, а й після. Давайте розберемося, коли і як…

2 години ago

Білий наліт на шоколаді: чи можна його їсти без побоювань

Багато хто з нас стикався з такою проблемою: на улюбленому шоколаді з'являється білий наліт. Що…

3 години ago