Рівненські пільговики зможуть безкоштовно їздити в громадському транспорті

event 16:53 Четвер 06 Серпня 2020 РІВНЕ

З початку карантину міська влада Рівного скасувала безкоштовний проїзд у громадському транспорті для пільгових категорій населення. У час, поки в інших містах Західної України поступово послаблювали обмеження і повернули пільги, Рівне залишалося чи не єдиним обласним центром, де незахищені верстви населення були змушені оплачувати квиток.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Нещодавно, громадська організація “Рівне Разом” відгукнулася на прохання рівнян та подала в електронному вигляді вимогу до міської влади скликати комісію ТЕБ і НС. Активісти вимагали аби чиновники прийняли рішення про відновлення безоплатного проїзду у громадському транспорті Рівного для пільгових категорій населення.

Паралельно з цим, членами ГО “Рівне Разом” було розпочато збір підписів на підтримку Вимоги відновлення пільгового проїзду у громадському транспорті міста. За декілька днів було зібрано понад п’ять тисяч підписів рівнян.

Тому, перед засіданням комісії ТЕБ та НС Віктор Шакирзян передав міським чиновникам вимогу та 5 тисяч підписів містян.

І влада змушена була реагувати – міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення відновити пільгові перевезення у громадському транспорті Рівного. Однак встановили певний ліміт.

У маршрутках передбачено лише два пільгових місця, у тролейбусах – без обмежень. При цьому встановили часовий ліміт, коли можна користуватися пільгами – з 10-ої до 16:00.

Коментар:Дуже добре, що міська влада нарешті почула рівнян і нехай під тиском громадськості, після того, як ми передали нашу вимогу з 5000 підписів рівнян, але все ж ухвалила відповідне рішення. Відсьогодні пільговики, а це пенсіонери, люди з інвалідністю, учасники АТО зможуть знову їздити безкоштовно у громадському транспорті“, – коментує ситуацію голова ГО “Рівне Разом” Віктор Шакирзян.

Віктор Шакирзян
Віктор Шакирзян

Рішення набере сили вже завтра, 7 серпня.

Пільги у громадському транспорті скасують, якщо Рівненська область покине “зелену” зону та змушена буде посилити карантин.

Читайте також: У Рівному облаштовують простір для реабілітації ветеранів (фото)

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward