Рівненщина отримала 10 “швидких” для допомоги хворим з COVID-19

event 17:59 П’ятниця 23 Жовтня 2020 РІВНЕ

Сьогодні підрозділи Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали 10 автомобілів швидких.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Медичні бригади виїжджатимуть на цих авто до хворих з підозрою на COVID-19.

Коментар: “Вже вдруге у цьому році нам вдалося закупити автомобілі швидкої допомоги. Цього разу їх 10, на загальну суму понад 19 мільйонів гривень. Такого оновлення автопарку вже не було упродовж останніх 6 років. Раніше за кошти НСЗУ було вже закуплено 5 авто. Також ми чекаємо поставку ще п’яти карет швидкої допомоги. Тобто разом область матиме 20 таких автомобілів”, – розповів в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

За його словами, це стало можливим завдяки правильному визначеному алгоритму руху пацієнтів з COVID-19, який в цілодобовому режимі коригується. В результаті на Рівненщині вдалося зекономити кошти, які підуть на оновлення парку санітарних автомобілів екстреної медичної допомоги.

Коментар: “Машини вироблені на базі Citroen jumper типу В з потужним дизельним двигуном стандарту EURO-6. “Швидкі” обладнані всім необхідним для надання якісної медичної допомоги й транспортування до лікарень пацієнтів з важкою формою перебігу Covid-19″, – зазначив медичний директор центру екстреної медичної допомоги Олег Гикавчук.

Зокрема, на “борту” автомобілів встановлені системи дихальної підтримки та подачі кисню, аспіратори, небулайзери, дефібрилятор, електрокардіограф, пульсоксиметр, глюкометр та інфузомат тощо.

Автомобілі поїдуть до Зарічненського, Рокитнівського, Володимерецького, Березнівського, Костопільського, Рівненського, Здолбунівського, Млинівського, Радивилівського та Демидівського районів.

Коментар: “Тепер ми зможемо ще якісніше надавати допомогу хворим. Сучасний транспорт дозволить швидше доїжджати до пацієнтів. До того ж він укомплектований новим та сучасним обладнанням”, – розповіла старший фельдшер Здолбунівської підстанції Наталія Семенюк.

Джерело: сайт Рівненської ОДА

Читайте також: “Червона зона” у Рівному”: чи працюватиме громадський транспорт

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward