Рівне втратило ще одного Героя

event 14:56 Четвер 16 Березня 2023 РІВНЕ

У Рівному попрощаються з ще одним захисником України, який загинув на Харківщині. Про це повідомила пресслужба Рівненської міської ради.

УСІ НОВИНИ РІВНОГО В ОДНОМУ КАНАЛІ – РІВНЕНСЬКИЙ КРЕНДЕЛЬ 

Павло Федчук народився у Рівному, закінчив 24 школу, а за тим технічний коледж НУВГП, де здобув спеціальність “електромеханік холодильного устаткування”. Строкова служба в армії минула у Києві у внутрішній військах.

Після повернення додому Павло працював у магазинах “Фокстрот”, пройшов шлях від охоронця до продавця. А два роки тому вирішив поїхати закордон – у Польщу.

“Павлик повернувся додому у січні 2022-го. Я ще дивувалася, чого ж не влітку, щоб гарно провести час з сином. Але він сказав, що надзвичайно втомився… А вже 25 лютого добровольцем пішов у військкомат”.

розповідає мама Героя Марія.

Перші місяці Павло служив у Рівному, охороняв важливі об’єкти. Але згодом добровільно попросив відправити його у зону активних бойових дій.

“Він ніколи ні на що не скаржився, а тут зателефонував, і голос – зовсім інший… Виявилося, що вони того дня з хлопцями відвозили з моргу додому тіло Назара Небожинського. Це справило на нього таке враження, що разом із кількома хлопцями написали рапорти, щоб їх перевели туди, де військові дії. Відтоді він був скрізь – Бахмуту, Соледар, тільки в Херсоні не був…”

продовжує Марія.

Павло гордо носив позивний”Литовець “, адже мама має литовське коріння.

“Я коли їздила до рідних, у подяку за допомогу, привезла їм український прапор з підписами воїнів, які служили разом з Павлом. Запитувала сина, що б він хотів – то попросив лише одне – прапор Литви. І отримав його”.

розповідає мама Героя.

Павло ніколи не опускав руки, завжди шукав позитив у будь-якій ситуації, бачив вихід.

“Був надійний, доброзичливий, по життю товариський. Він молодший мене всього на 2 роки, але це був найщасливіший 31 рік мого життя, поки ми були разом”.

каже брат Героя Юрій.

Батьки, брат, цивільна дружина Ольга та 10-річний син Савелій просили Павла поберегти себе, можливо перевестися в інший підрозділ, але він відповідав завжди однаково: “Цей підрозділ я не покину, буду з хлопцями до кінця!” На жаль, так і сталося.

31-річний старший солдат Павло Федчук загинув 13 березня в наслідок артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Першотравневе Харківської області.

Читайте також: Киянка змушувала своє цуценя пити горілку (ФОТО)

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 17 березня, о 10.30 на майдані Незалежності. За тим чин похорону здійснять у Свято-Покровському соборі. Поховають його на кладовищі “Нове”.

Автор:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward