Рівне та Львів хочуть з’єднати швидкісним шосе

event 22:34 Четвер 17 Вересня 2020 РІВНЕ

Уряд планує сполучити швидкісними дорогами всі обласні центри Західної України. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Заступник Міністра фінансів Олександр Кава повідомив, що Кабмін вже працює над пошуком фінансування для нових інфраструктурних проєктів.

Він зауважив, що покриття України мережею швидкісних шосе стане важливим етапом поєднання України з європейськими країнами.

За дефіциту бюджетного фінансування дорожньої сфери, основним кредитором ресурсу для розвитку швидкісного руху в Україні стали міжнародні фінансові організації (МФО). 

Коментар: “Мінфін розуміє, що кошти МФО, які ми витрачаємо на реалізацію проєктів — це кредитні кошти. Так, вони надаються Україні на вигідних умовах: під низькі відсотки та з тривалим пільговим періодом, але їх все одно потрібно буде повертати із державного бюджету. 

Тому важливо відбирати ті проєкти, які матимуть найбільший соціально-економічний ефект та підвищуватимуть ділову активність бізнесу, і, як наслідок, збільшуватимуть надходження до державного бюджету України”, – підкреслив заступник міністра.

На його думку, пріоритетом на найближчі роки має стати доведення до першої категорії автомобільної дороги М06 на ділянці Рівне – Львів, а також розбудова швидкісного сполучення Києва з Івано-Франківськом та Тернополем, а також Львова з Мукачевом.

Коментар: “В перспективі від Львова доцільно довести маршрут до кордону з Польщею та з’єднати із наявним польським автобаном А4. А також запустити проєкт з будівництва нової дороги автомагістралі Львів — Мукачево через Карпатський хребет, і з’єднати її з угорським автобаном М3 та словацьким D1. На мою думку, саме автомагістраль Львів — Мукачево має всі шанси стати першою концесійною дорогою в Україні”, – зауважив Кава.

Джерело: сайт Рівненської ОДА

Читайте також: Від сьогодні рівняни можуть проголосувати за проєкти громадського бюджету

Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
08.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward