НОВИНИ

Rheinmetall виготовить для України вісім польових операційних

Німецька оборонна компанія Rheinmetall виготовить та поставить Україні вісім польових операційних.

Про це повідомили на сайті компанії, передає «Мілітарний».

Міноборони України отримає від Rheinmetall вісім комплексів Forward Surgical Team (FST). Готові системи будуть оснащені сучасним медичним обладнанням, серед якого: рентген-контейнер, операційна та відділення інтенсивної терапії за стандартом сучасної лікарні.

Для транспортування медичних комплексів оборонна компанія також поставить вантажні автомобілі Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMW) та причепи. Крім того, українські медики пройдуть відповідне навчання у Німеччині, яке триватиме тиждень.

Читайте також: росія вдарила по Костянтинівці: є загиблі, багато поранених

«Медичні заклади Rheinmetall дуже мобільні, працюють дуже швидко та відповідають найвищим стандартам якості. Щойно розміщене замовлення підкреслює, що наші перші поставки в Україну медичної техніки довели свою цінність. Ми раді, що відіграємо важливу роль у підтримці українських збройних сил також нашою медичною допомогою», – сказав Армін Паппергер.

Закупівлю комплексів фінансує німецький уряд у межах ініціативи «Ertüchtigungsinitiative». Постачання має розпочатися у 2024 році і триватиме до кінця 2026 року.

Forward Surgical Team – комплекси призначені для проведення операцій з хірургічного втручання безпосередньо в польових умовах. Комплекс дає можливість дуже швидко проводити невідкладні медичні процедури для тяжко поранених військових поряд із фронтом. Комплекси можна швидко розгорнути в будь-яких умовах і постійно їх переміщувати.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Названо найслабші знаки Зодіаку: хто вони

У світі астрології кожен знак Зодіаку має свої унікальні риси характеру, які можуть бути як…

4 години ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

4 години ago

У Тернополі чоловік, який заманив дитину до дому та зґвалтував, намагався уникнути покарання

Верховний Суд відмовив у задоволенні касаційних скарг захисників засудженого за зґвалтування неповнолітньої мешканки Тернополя. Про…

5 години ago

На Прикарпатті працівницю психоневрологічного інтернату підозрюють у побитті підопічної

У місті Коломия на Прикарпатті працівниця жіночого психоневрологічного інтернату, ймовірно, побила свою підопічну. Про це…

5 години ago

“Тривожні кнопки” з`являться в усіх школах Рівненщини

В усіх школах Рівненщини буде встановлена кнопка тривожного виклику. Про це розповів перший заступник голови…

7 години ago

Румунія просить Україну збивати російські дрони, що летять на її територію

Румунія звернулася до України із проханням збивати російські безпілотники, що летять на її територію. Це…

7 години ago