НОВИНИ

путін може готувати новий наступ на Харків — ЗМІ

Політична еліта кремля не виключає, що диктатор володимир путін спробує захопити Харків та поступово закінчити так звану “СВО”, або ж він готовий “іти до переможного – хоч до Києва”.

Про це з посиланням на співрозмовників, близьких до влади у Кремлі, повідомляє видання Meduza.

Одне з джерел, зазначених у публікації, вважає, що після контрнаступу Збройних Сил України, володимир путін відчув слабкість сусідньої країни і готовий рухатися вперед, включаючи можливий наступ на Київ. Інше джерело, близьке до адміністрації президента рф, вважає, що російське керівництво ставить перед собою більш “реалістичні” цілі, зокрема, захоплення Харкова та інших ключових пунктів перед припиненням війни.

У своїх виступах путін вже зазначав необхідність створення “санітарної зони” навколо Бєлгородської області, прилеглої до Харківської області України, яка перебуває під постійним обстрілом. Водночас, високопоставлені російські чиновники вважають, що захоплення Харкова є можливим, але подальший наступ вглиб України може бути складним завданням.

Читайте також: “Служать по кабінетах”: нардеп назвав, скільки мобілізованих ні разу не були на фронті

Зазначається, що наразі не має достатньої інформації про конкретні плани щодо масштабного наступу на Харків. Однак джерела погоджуються, що цей сценарій є досить ймовірним і може вимагати додаткових заходів мобілізації. Також зауважується, що попри спроби, армія РФ досі не змогла захопити Харків, проте продовжує регулярні обстріли.

Варто відзначити, що зі звільненням частини території Харківської області восени 2022 року під час контрнаступу українських сил військових дій, регіон став ареною натиску з боку російських військ. Подальша ситуація залишається нестабільною, з ознаками поглиблення конфлікту та загострення ситуації в регіоні.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Коли краще садити картоплю в травні: названо сприятливі дні

Городники нерідко звертаються за порадою до місячного календаря під час посадки різних культур. Картопля не…

18 хв. ago

Олігарху Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній. …

40 хв. ago

У Міноборони назвали скільки доплачуватимуть важкопораненим військовим

Військовослужбовці, які отримали важкі поранення (контузії, травми та каліцтва) під час захисту Батьківщини та перебувають…

1 годину ago

В Україні зупини розгляд майже 11 тис. злочинів через мобілізацію обвинувачених: інфографіка

В Україні зупинили розгляд 11 тис. кримінальних справ через добровільну мобілізацію підозрюваних.  Про це йдеться…

1 годину ago

Яка погода чекає на українців у Провідну неділю: прогноз синоптика

До України прийшло похолодання, зокрема, сьогодні температура у більшості областей коливатиметься в межах +13...+18 градусів.…

2 години ago

Коли потрібно садити помідори: хитрість для величезного врожаю

Помідори, як культура для вирощування, точно потрапляють у лідируючі позиції на городі у кожного дачника.…

2 години ago