Психологи розповіли, які люди найбільше засуджують інших

event 18:06 Середа 19 Серпня 2020 ПОДІЇ

Вчені дослідили, що бажання зараховувати себе до якої-небудь групи робить людей схильними до засудження інших. Найбільш яскраво це виражається, коли йдеться про політичні погляди.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Засуджують навіть тих, хто в цілому згоден з думкою групи, але не входить в неї.

Загалом у дослідженні участь брала 141 особа, їх розділили по групах. У першому експерименті поділ було зроблено залежно від політичних поглядів, а в другому – за нейтральними ознаками, наприклад схожі смаки на вірші та картини. Втретє люди були поділені випадковим чином.

Хто засуджує інших найбільше

Після кожного тесту учасників просили виділити гроші комусь зі своєї групи або за її межами. Сума була фіксована та видавалася навчальним центром. 

В результаті з’ясувалося, що люди з яскраво вираженими політичними поглядами були більш упереджені до тих, хто відмовлявся зараховувати себе до їхньої групи. Так відбувалося навіть тоді, коли між переконаннями практично не було розходжень.

Коментар: “Існує явне розходження між тими, хто має певні політичні погляди, і тими, хто не ідентифікує себе з ними. І в тих, і в інших можуть бути схожі позиції, але все вирішує приналежність до групи”, – сказав один з авторів роботи.

Також у ході експерименту виявили ще одну цікаву закономірність – люди, які не хотіли належати до якої-небудь групи, швидше приймали рішення. Науковці вважають, що це може бути пов’язано з тим, що такі люди звертають менше уваги на думку оточення.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “Тролінг для ворога”: бойовикам відправили патріотичні українські листівки

Теги:
Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward